У ході робочої наради з питань розвитку спорту і фізкультури Микола Джига доручив підшукати 7 площадок, на яких встановлять спортивні снаряди. Фінансові витрати на обладнання таких спортмайданчиків візьмуть на себе спонсори, про що є відповідна домовленість.

Голова облдержадміністрації переконаний: незадовільний стан здоров’я жителів області вимагає зміни підходу до питань фізкультури і спорту.

«Нам потрібні здорові діти, тоді буде сильна нація. Всіх вилікувати не можливо, потрібно робити акцент на профілактиці захворювань, цьому сприяє здоровий спосіб життя, заняття фізичною культурою, яка є складовою загальної культури людини», - сказав він.

Микола Джига уточнив, що необхідно не лише відкривати нові спортивні споруди, а й підтримувати в належному стані існуючі, аби не допустити їх занедбання. Зокрема, він доручив стежити за санітарним станом територій, прилеглих до спортивних майданчиків в обласному центрі та інших населених пунктів регіону. Адже такі місця відвідують не лише прихильники здорового способу життя, а і компанії підлітків з протилежними інтересами. Аби відвадити молодь від таких зібрань, керівник поставив завдання забезпечити освітлення усіх дитячих та спортивних майданчиків.


Переглядів: 4109
Поширень: 0