У Вінниці з дев’ятого по 13 листопада пройде Кубок України з боксу серед жінок. На ринг у спортивному клубі «Нокаут» вийдуть понад 70 учасниць з усіє України. Боксуватимуть вони за світовими правилами боксу і формулою поєдинків чотири раунди по дві хвилини. Всього - 10 вагових категорій і відповідно стільки ж нагород.

За словами головного судді Міжнародної категорії АІБА Анатолія Пацатого, Кубок України з боксу є серйозним етапом на шляху до Олімпійських ігор.

- Ми проводимо змагання для того, щоб виявити кращих дівчат і сформувати групу спортсменів для боротьби на Чемпіонаті світу з боксу, котрий відбудеться у травні 2012 року у Китаї, - зазначив Анатолій Пацатий. – Оскільки саме там жінки боротимуться за ліцензії на Олімпійські ігри, які пройдуть влітку у Лондоні. Було б дуже непогано, якби наші дівчата здобули хоча б три жіночих ліцензії.

Вінниччину на Кубку України з боксу представлятимуть три спортсменки: Олександра Сидоренко (майстер спорту міжнародного класу, бронзова призерка чемпіонату Європи – Авт.), Оксана Рага і Катерина Суслова. Дівчатам на змаганнях опікуватимуться тренери Роман Вакалюк і Микола Маньковський.

- Кілька років тому я не вірив у цей вид спорту, навіть не хотів, щоб дівчата цим займались, - говорить заслужений тренер України з боксу Леонід Лоївський. – Бо це гарні симпатичні дівчата. Але виявилось це дівчата, які хочуть займатись цим видом спорту.

За останні кілька років збірна України з боксу показує гарні результати на світових змаганнях. Місяць тому українці вибороли на Чемпіонаті світу з боксу чотири золотих і одну срібну медалі. Наразі спортивні фахівці оцінюють збірну України, як найсильнішу команду світу, яка може увійти в 10-ку лідерів.

Початок змагань:

9 листопада о 17 годині,

10, 11,12 – о 15 годині,

фінальні поєдинки 13 листопада - о 12 годині

 


Переглядів: 3937
Поширень: 0