Вінничанка Олена Войтко отримала ліцензію з пауерліфтингу на Параолімпійські ігриОлена Войтко, яка займається пауерліфтингом, виборола першість на Кубку ВПА України з пауерліфтингу. І таким чином здобула ліцензію на Параолімпійські ігри 2012, які відбудуться у Лондоні.

На Кубку ВПА України з паурліфтингу, який проходив з 29 по 30 жовтня у Дніпропетровську, Олена виступала у ваговій категорії до 52 кг (категорія людей з вадами опорно-рухового апарату) і при цьому вижала штангу вагою у 92 кг.

- Жінки вижимають штангу вагою у два рази важчу за себе, а чоловіки параолімпійці — у три, - розповідає син Олени Дмитро, який і привів маму у спортзал. Він, до речі, теж займається пауреліфтингом.

Ще у 2004 році Дмитро запропонував Олені спробувати займатись цим видом спорту. І у тренуваннях допоміг старший тренер Вінницької області з пауерліфтингу Олег Пакула.

Вінничанка Олена Войтко отримала ліцензію з пауерліфтингу на Параолімпійські ігри

Вінничанка Олена Войтко отримала ліцензію з пауерліфтингу на Параолімпійські ігриСпонсором поїздки Олени Войтко до Дніпропетровську виступила депутат обласної ради Наталя Гетце, яка розробила програму допомоги людям з активною життєвою позицією.

Наразі держава допомагає Олені лише сумою в одну тисячу гривень, у той час як для повноцінного тренування спортсмена необхідно від 3-4 тисячі гривень на місяць.

Минулого року пані Наталя допомогла онкохворим дітям та із проведенням змагань із баскетболу для дітей із затримкою розвитку.

- Це люди, які самі себе зробили, - пояснює пані Наталя. - Їх приклад - це приклад надзвичайної сили волі і сили духу. Коли поєднують ці два чинники, то результат виходить надзвичайний.

Наразі це буде друга поїздка Олени Войтко на Параолімпійські ігри. Раніше, у 2008 році, спортсменка у Пекіні виборола п’яте місце. Зараз сподівається на кращий результат.

Довідка:

Олена Войтко — дворазова чемпіонка України та майстер спорту Міжнародного класу, член Національної збірної України з пауерліфтингу. У 2007 році — на Чемпіонаті Європи здобула бронзову медаль, а у 2008 — на Параолімпійських іграх у Пекіні виборола п’яте місце.


Переглядів: 5867
Поширень: 0