Вперше на Вінниччині проходив Кубок України з боксу серед жінок. Змагання проходили у спортивному фітнес+бокс клубі “Нокаут” з 9 по 12 листопада. На ринг вийшло 76 спортсменок з 13 областей України і міста Києва. У загальнокомандному заліку перемогу здобула збірна Харкова. А Вінничанки Олександра Сидоренко і Катерина Суслова здобули золото і срібло у ваговій категорії до 64 кг.

- Всього я боролась з трьома суперницями. Кожен бій тривав за формулою чотири раунди по дві хвилини, - говорить Олександра Сидоренко. - Третій бій довелось провести із кращою подругою - Катериною Сусловою. Вона стала другою.

За словами спортивного директора СК “Нокаут” Олександра Гуренка, Кубок України за рівнем рейтингу посідає друге місце у загальному рейтингу чемпіонатів з боксу, які проходять на території України. Проте у Кубку України з боксу брали участь шість майстрів міжнародного класу, 21 майстер спорту, 33 кандидати у майстри спорту.

У загальнокомандному заліку Вінницька область зайняла п’яте місце. Перше вибороли спортсмени з Харківської області, друге Донецької, а третє — Одеської. Серед товариств перше комадне місце дісталось Всеукраїнському фізкультурному спортивному товариству “Спартак”.

Ці змагання є вирішальними на шляху до олімпійських перемог. Оскільки наступного року навесні у Китаї найкращі боксерки України виступатимуть на Всесвітньому чемпіонаті. Саме за результатами всесвітніх змагань буде сформовано національну збірну, яка представлятиме Україну на Олімпіаді-2012, яка пройде у Лондоні.

Золоті нагороди у 10 вагових категоріях здобули:

у ваговій категорії

до 48 кг — Наталя Князь (Миколаївська обл.)

до 51 кг — Анна Рогович (Івано-Франківська обл.)

до 54 кг — Надія Наєнок (Донецька обл.)

до 57 кг — Ольга Набієва (Донецька обл.)

до 60 кг — Юлія Циплакова (Харківська обл.)

до 64 кг — Олександра Сидоренко (Вінницька обл.)

до 69 кг — Валентина Акула (Чернігівська обл.)

до 75 кг — Ірина Комар (Одеська обл.)

до 81 кг — Олена Клімова (Харківська обл.)

понад 81 кг — Олена Канакуцька (Одеська обл.)


Переглядів: 4080
Поширень: 0