У п’ятницю, 25 листопада, у спортивному комплексі Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова відбувся баскетбольний турнір серед молоді з особливими потребами. Змагались команди з громадських організацій, реабілітаційних центрів і спеціалізованих шкіл-інтернатів Вінниці і Вінницької області (діти з синдромом Дауна і діти з інтелектуальною недостатністю). Всього до гри долучилось шість команд (60 учасників) і дві команди вболівальників. Така зустріч-акція пройшла у рамках міжнародної програми «SpecialOlimpics» для дітей та молоді з функціональними обмеженням і спеціальної олімпіади «Об’єднаний спорт» в рамках європейського баскетбольного тижня. У країнах Європи цей тиждень проходить з 25 жовтня по 3 листопада.

У Вінниці турнір проводиться вже четвертий раз на рік.

Напередодні, за шість місяців, проводились кваліфікаційні відбіркові ігри, щоб відібрати команди в дивізіони, а потім — гра між дивізіонами за призові місця. Яка тривала два тайми по 10 хвилин. І вболівальники, і учасники баскетбольних ігор отримали подарунки від організаторів та спонсорів.

Таку гру-зустріч підтримала депутат обласної Ради Наталя Гетце.

- Думаю, що люди з особливими потребами потрібні нам більше, ніж ми їм, - зазначає Наталія Гетце. - Бо саме вони здатні творити те, що змінює світ, вони не знають, що таке ненависть. І я рада, що можу допомогти цій важливій справі. Адже суть змагань не в перемозі, а в об’єднанні людських сердець.

Окрім Наталі Гетце, акцію підтримали міжнародна організація USAPEACECORPS, Вінницький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і Вінницька громадська організація допомоги дітям з інтелектуальною недостатністю «Надія».

Результати зустрічі-змагань:

у першому дивізіоні

І місце зайняла загальноосвітня спеціальна школа, де навчаються діти з низьким рівнем інтелекту

ІІ місце виборола "Прибузька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат (допоміжна школа)»

У другому дивізіоні

І місце виборола команда дитячої громадської організації “Реабілітаційний центр “Обрій”

ІІ місце — команда Вінницької міської громадської організації "Паросток"

ІІІ місце - Вінницька обласна громадська організація Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця»

 


Переглядів: 4523
Поширень: 0