У вінницькому "Міні Євро – 2012" за збірну України гратиме 12-та школаДо початку найбільш очікуваної події усіх футбольних фанів «Євро-2012» з 9 квітня у Вінниці стартують свої змагання – перший чемпіонат з футболу серед школярів «Вінницьке міні Євро – 2012». Цей футбольний турнір проводитиметься за усіма параметрами єврочемпіонату: 16 найсильніших команд загальноосвітніх шкіл не лише гратимуть у відповідних групах, а й «представлятимуть» країни-учасниці турніру Євро-2012 у формі відповідного кольору.

29 березня у мерії відбулась прес-конференція з приводу проведення у місті першого чемпіонату з футболу серед школярів «Вінницьке міні Євро – 2012». Переможці минулорічної спартакіади школярів із футболу, а саме 16 команд загальноосвітніх навчальних закладів міста, матимуть нагоду відчути себе відомими футболістами країн, команди яких братимуть участь у турнірі «Євро – 2012» та позмагатися за спеціальний приз. У вінницькому "Міні Євро – 2012" за збірну України гратиме 12-та школа

За словами голови комітету по фізичній культурі та спорту Сергія Краєвського, турнір проходитиме на новому сучасному стадіоні біля СЗОШ №35. «Фінальні змагання проходитимуть 18 травня і будуть присвячені Дню Європи, – говорить Сергій Краєвський. – У кожної команди буде своя яскрава форма із символікою країни-учасниці євротурніру».

Під час прес-конференції, як заведено у футбольному колективі, капітани команд провели жеребкування з тим, аби дізнатися «за яку країну» гратиме очолювана ним команда та в якій групі проходитимуть матчі.

У вінницькому "Міні Євро – 2012" за збірну України гратиме 12-та школаТак, наприклад, у групі «А» гратимуть збірна СЗОШ №29 в ролі «команди Польщі», за Грецію «змагатимуться» школярі СЗОШ №4, Росію «представлятимуть» футболісти 5-ї школи, а Чехію – учні 23 школи. У групі В пройдуть змагання серед таких команд: «Нідерланди» - школа №2, «Данія» - 6-та школа, «Німеччина» та «Португалія» – відповідно 20 та 1-ша школи. У групі С – «Іспанія» (СЗОШ №35), «Італія» (технічний ліцей), «Ірландія» (СЗОШ №15) та «Хорватія» (СЗОШ №32). У D-групі представлені команди «Швеції» (СЗОШ №18), «Франції» (СЗОШ №27), «Англії» (СЗОШ №21). «Україну» представлятимуть школярі 12-ї школи.

У вінницькому "Міні Євро – 2012" за збірну України гратиме 12-та школаДля ще більшої схожості зі справжнім футбольним турніром, усім командам, які братимуть участь у чемпіонаті «Вінницьке міні Євро – 2012», депутатом обласної ради Сергій Кудлаєнко підготовлено яскраву форму із символікою європейських країн. «Надзвичайно приємно, що сьогодні ви як перспективні та сильні спортсмени, будете представляти цей чемпіонат, - говорить директор департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Сергій Кудлаєнко. – Якщо буде таке бажання, я зможу організувати футбольний матч із депутатським корпусом, аби переможці турніру змогли показати своїм прикладом, як потрібно грати у футбол та як потрібно вигравати. Крім цього, переможці «Міні Євро» отримають цінні подарунки».


Переглядів: 4253
Поширень: 0