Організаторами змагань уже протягом багатьох років є Вінницький обласний центр дитячого і юнацького туризму та екскурсій. У змаганнях цього року беруть участь команди з 23 районів області. В програму змагань включено чимало цікавих заходів, зокрема пішохідний, водний, велосипедний туризм, а також 5 спортивних конкурсів. Переможці обласного конкурсу прийматимуть участь у загальноукраїнських змаганнях.

Вітали учасників змагань з початком боротьби за звання кращого голова обласної державної адміністрації Микола Джига, заступник голови обласної Ради Юрій Медведєв, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк та голова обкому профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов.

Голова обласної державної адміністрації Микола Джига, відкриваючи змагання, привітав усіх любителів та професіоналів з початком змагань і зазначив, що ці змагання насамперед допомагають привернути увагу громадськості до здорового способу життя. Такі заходи покликані об’єднувати людей, заохочувати їх, як до любові до природи та рідного краю так і до особистого здоров’я. «Сьогодні тут, безперечно, відбувається чудове дійство.

І дуже приємно, що саме ви – педагоги, які є передовою частиною нашої інтелігенції, - робите таку корисну справу, демонструючи власним прикладом, що спортивні змагання об’єднують та надихають на нові звершення, сприяють позитивним змінам у свідомості суспільства, - зазначив, Микола Джига. - Здоров’я і життя людини – головні пріоритети державної політики, і ми повинні докладати усіх зусиль для заохочення та підтримки подібних заходів та ініціатив».

Голова облдержадміністрації побажав педагогам гарних вражень від командної боротьби та успіхів у подоланні як спортивних, так і життєвих дистанцій. Більше того – виявив бажання особисто долучитися до туристських перегонів, взявши участь у змаганнях з техніки водного туризму.

Обласний захід триватиме ще три дні, протягом яких учасники змагатимуться на дистанціях «Смуга перешкод», «Скелі», «Крос-похід», випробовуватимуть власні сили у техніках велосипедного та водного туризму.

Підсумки змагань підбиватимуться 7 травня, а їх переможці будуть нагороджені кубками, грамотами та переможці, які займуть перші 3 призових місця отримають грошову винагороду.

Також усі присутні мали змогу подивитися виступ ансамблю «Посмішка» Гайсинського будинку школярів та виступ колективу «Кіндер - сюрприз».



Переглядів: 4833
Поширень: 0