Вінницька "Нива" припинила своє існування

Вінницькі футболісти не змогли продовжити участь у змаганнях серед команд першої ліги. Існувала ймовірність, що клуб збережуть принаймні для другої ліги, але знайти джерело фінансування не вдалося, і трохи більше ніж за тиждень до старту чемпіонату клуб відмовився від участі в турнірі. Його місце в першій лізі, за спортивним принципом, перейшло до "Авангарду" (Краматорськ).

- Команда не може існувати без грошей, - каже спортивний директор "Ниви" Олександр Гайдаржи. - А ми нікому не потрібні. Нині ми вже нічого не можемо зробити.

Клуб, який брав участь у єврокубках, обігрував "Динамо" і "Шахтар", не знайшов грошей на участь ні в першій, ні в другій лігах.

Нагадаємо, що "Нива" вже вдруге припиняє існування як професійний клуб і знову через фінансові проблеми. Хоча вінницькі вболівальники ніколи не забудть сезон 95/96, коли завдяки майстерності голкіпера Володимира Циткіна "Нива" пробилася у фінал Кубка України. Тоді наші футболісти поступилися команді "Динамо", але вже у наступному сезоні відзначились в Кубку України, помстившись киянам за поразку.



Переглядів: 10837
Поширень: 0