Учасники "ДіаЄвро-2012"У рамках проведення «Євро - 2012» з 4 по 8 липня в Києві проходив Європейський чемпіонат з міні-футболу серед пацієнтів хворих на цукровий діабет «Діа Євро-2012».

Про участь збірної України у цих змаганнях проінформував голова громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус під час прес - конференції, яка відбулась 10 липня в управлінні у справах преси та інформації облдержадміністрації.

Слід відмітити, що ініціативу Української діабетичної федерації підтримали дирекція «Євро-2012», Федерація футболу України та Всесвітня діабетична федерація.

На території спортивного комплексу «Нива», що у Вінниці 22-23 жовтня 2011 року між збірними Вінницької, Дніпропетровської, Сумської та Київської областей відбувся Всеукраїнський відбірковий етап з міні-футболу до «ДіаЄвро-2012». В результаті відбору базовими гравцями збірної діабетичної команди України стали вінничани.

«На чемпіонаті «ДіаЄвро-2012» українська збірна забила 40 м\'ячів і лише 5 пропустила», - зауважив головний тренер Володимир Цибрій. Програли лише одну гру чинним чемпіонам – збірній Хорватії, а за третє місце відправили у ворота гравців Казахстану одинадцять голів. Окрім того, кращим бомбардиром Федерація футболу України відзначила вінницького гравця Марченкова Дмитра, який забив 15 голів.

Загалом, у «ДіаЄвро-2012» взяли участь збірні України, Італії, Білорусі, Польщі, Словаччини, Казахстану, Узбекистану та Хорватії.

Президент благодійного фонду «Здорова нація» Вадим Кудіяров зазначив, що ці змагання покликані аби привернути увагу громадськості до проблем людей, хворих на цукровий діабет. Адже трапляються випадки, коли дітей з діагнозом діабет не приймають для занять у спортивні школи, а дорослих часто остерігаються. Вінницькі футболісти, які увійшли до складу збірної України довела, що діабет – це не хвороба, а певний спосіб життя, який дає можливість активно займатися спортом і досягати високих результатів. За словами Вадима Кудіярова, вінницькі футболісти й надалі планують тренуватись та брати активну участь у районних, обласних та міжнародних змаганнях.

Пилип Продіус поінформував, що після вдалого проведення чемпіонату з міні-футболу «ДіаЄвро-2012» планується звернення до УЄФА з проханням, щоб в рамках кожного Євро відбувались змагання між хворими на цукровий діабет. Цю ідею підтримують й цьогорічні країни-учасниці.



Переглядів: 4570
Поширень: 0