У Вінниці пройшов другий етап Аматорського Кубку Західної України зі змагання на гірському велосипеді. Чи не вперше за усі роки місцевий любительський велоспорт вийшов на міжобласний рівень.

У отриманні високого статусу змагання посприяли організатори «Дідькових стежок» - ініціативна група VinTEAM та форум «Веломісто» http://vk.com/velomisto

Суть змагання полягала у швидкісному подоланні учасниками певної кількості кіл, прокладених рельєфною та складною з точки зору проходження місцевістю вінницького Лісопарку.

Як зазначив один із організаторів змагання, Тодорчак Олександр, підготовка траси для змагання тривала ще з минулої осені. У неї вкладено чимало ресурсів, сил та власного часу організаторів. Доводилось і махати лопатами, і сокирами. Як наслідок – Вінниця отримала високого рівня трасу для проведення крос-кантрійних змагань на гірському велосипеді.

Приємною віддачею для ініціаторів змагання за вкладені у організацію гонки сил стала кількість учасників, а також їх географія. Серед майже півсотні учасників були гості і зі Львова, і з Запоріжжя, а також з Києва, Білої Церкви, Дніпропетровська, Луцька, Рівного, та інших міст.

Заїзди учасників відбувались у чотирьох категоріях: «Юнаки» - для учасників від 12 років; «Любителі» - для учасників від 18 років; «Леді» - для жінок; «Еліта» - для висококваліфікованих любителів та професійних спортсменів.

Вчитись висококласній техніці їзди на велосипеді, а також просто по вболівати прийшло багато глядачів. Та й, взагалі, змагання пройшло у надзвичайно дружній та приємній атмосфері.

У категорії «Еліта» перемогу здобув Шевельов Микола зі Львову, друге місце зайняв Усольцев Олексій із Запоріжжя, третє місце зайняв вінничанин Тодорчак Олександр. У категорії «Любителі» швидшим за всіх був Зенін Петро з Києва, після нього приїхав Щербацький Андрій (Київ), а третім приїхав наш земляк Глибін Володимир. Серед жінок найшвидшою була Конвісарова Христина з Дніпропетровську, після неї – Віюк Ольга (Рівне), треьою приїхала киянка Гарькава Олена. Серед юнаків першим та другим були вінничани Ламзін Олег та Ковальчук Андрій відповідно.

По звершенню змагання усі гуртом приклались до частування звареного на вогнищі плову, якого ледь на всіх вистачило.

Звісно, гості міста не впустили шанс розслабитись після напруженого змагального дня, сидячи на набережній та споглядаючи на прекрасний фонтан «Рошен». Думаємо, ми закохали наших гостей у своє місто



Переглядів: 5811
Поширень: 0