Сьогодні о 20.12 год. за лондонським часом розпочнеться урочиста церемонія відкриття Ігор ХХХ Олімпіади. За розповідями очевидців, саме відкриття Олімпіади обіцяє затьмарити всі наші уявлення про розмах, масштабності і величності цього заходу. Один тільки факт, що арт-директором і постановником святкового відкриття став режисер Денні Бойл, відомий за фільмами «Мільйонер з трущоб» і «На голці», вже розбурхує уяву.

Олімпійські ігри -2012 у Лондоні

Денні Бойл розгорнув на стадіоні справжній Вавилон. По-перше, в церемонії відкриття беруть участь близько 10-ти тисяч волонтерів, яких режисер особисто дякував за неймовірну працю. По-друге, в уявлення вмістилося все, що тільки можна: історія Великобританії, історія музики, кіно і т.д. Так само ми побачимо масштабні батальні сцени, блиск Вікторіанської епохи і багато-багато всякого захоплюючого і неймовірного.

На Олімпійський стадіон у Лондоні для урочистої ходи українська збірна вийде під 192-м номером.

Український прапор на церемонії відкриття понесе дворазовий олімпійський призер з дзюдо Роман Гонтюк. Про це повідомили в прес-службі Національного олімпійського комітету.

Традиційно першим з\'явиться команда Греції, як країни-батьківщини Олімпійських ігор. Останніми в колоні спортсменів з 204 країн пройдуть представники Великобританії, як країни-організатора.

Як і чотири роки тому, організатори масштабного спортивного дійства планети вдалися до магії цифр. У Пекіні відкриття Олімпіади почалася в 8:00 год. і вісім хвилин вечора 8.08.2008. Олімпійські Ігри-2012 в Лондоні відкриються о 20.12 год. (за місцевим часом).

Пряма трансляція на Першому національному розпочнеться о 23:00. Церемонія триватиме близько трьох годин.

Нагадаємо, що збірна України виграє сім золотих медалей на Олімпіаді-2012 в Лондоні. Такий прогноз роблять експерти відомої британської букмекерської контори William Hill.

На три медалі, на думку букмекерів, в Україні претендують в чоловічому боксі, а також по одній у легкій атлетиці, кульовій стрільбі, веслуванні та важкої атлетики.

Зазначимо, що на Олімпіаді-2008 в Пекіні Україна також виграла сім золотих медалей.

Список претендентів на "золото" Олімпіади-2012 за версією WilliamHill:

  • Ольга Саладуха - потрійний стрибок;
  • Олександр Усик - бокс, категорія 91 кг;
  • Василь Ломаченко - бокс, категорія 60 кг;
  • Тарас Шелестюк - бокс, категорія 69 кг;
  • Олена Костевич - кульова стрільба;
  • Артем Іванов - важка атлетика, категорія 94 кг;
  • Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова, Катерина Тарасенко - академічне веслування, парна четвірка.

Як ми повідомляли раніше, сьогодні в Лондоні стартує Олімпіада-2012

За інформацією delo.ua та dusia.



Переглядів: 5154
Поширень: 0