Інна Осипенко-Радомська

Після першої половини дистанції, як і в кваліфікації, і в півфіналі, українка лідирувала після 250-ти метрів. Однак титулована Данута Козак з Угорщини потужно мчала до фінішу, випередивши нашу спортсменку. Другою позицією Інна вже нікому не поступилася – 1.52,685. Третьою фінішувала Бріджітт Хартлі з ПАР.

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка привітав Інну Осипенко-Радомську з третьою олімпійською нагородою в її кар\'єрі, відзначивши, що тепер спортсменка має повний комплект медалей, здобутих на Іграх. Головний олімпієць також побажав Інні не зупинятися на досягнутому й обов\'язково ще раз піднятися в Лондоні на п\'єдестал пошани.

Одразу після фінішу усміхнена володарка повної колекції олімпійських нагород Інна Осипенко-Радомська поділилася своєю радістю від фінального заїзду на 500-метрівці у веслуванні на байдарці, а також планами на дистанцію 200 м.

«Дуже задоволена своєю гонкою, - не приховувала своєї радості новоспечена срібна призерка Ігор ХХХ Олімпіади. – Проте не виплескую свою радість, адже попереду – ще друга дисципліна – 200 метрів. Я приїхала сюди боротися за дві медалі. Тому налаштовуюсь. Сподіваюся, що все вийде. У фіналі найкоротшого спринту буду змагатися достойно і виступлю не гірше, ніж сьогодні».

На переконання Інни, всі призери – це переможці. Адже спортом займаються мільйони, на Олімпіаду відбираються одиниці, а на п\'єдестал підіймається тільки троє спортсменів.

«Я вибралась на гору, і для мене ця медаль - золота, - запевняє Інна Осипенко-Радомська. – Ми з тренером-чоловіком Дмитром йшли до цією нагороди чотири роки. Це високе досягнення – перемога!»

 Вже завтра наша вінничанка-байдарочниця вийде на старт 200-метрівки. Успіху! Тримаємо кулаки!



Переглядів: 7836
Поширень: 0