Акція «Відкрий серце для сиріт» має на меті не лише привернути увагу українських родин до питання сирітства, але й робити конкретні дії в напрямку змін у житті кожної дитини-сироти. Участь у ній беруть діти-сироти, їх прийомні батьки та батьки-усиновителі.

Загалом маршрут велотуру «Відкрий серце для сиріт» проходив через міста Чернівці, Недобоївці, Хотин, Кам\'янець-Подільський, Дунаївці, Хмельницький, Старокостянтинів, Полонне, Хмільник і фінішував у Вінниці. Організаторами цієї акції виступили Благодійний фонд «Наступне покоління» (м.Київ) та Благодійний фонд «Майбутнє дітям України».

В рамках акції учасники велотуру зустрілися із заступником Вінницького міського голови Валентиною Балицькою та начальником служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмилою Шафранською.

«Ми раді вітати учасників велопробігу у нашому місті, - говорить Валентина Балицька. – Крім того, хочу подякувати, що ви ще раз звернули увагу громадськості на проблеми дітей, які мають складні життєві обставини і які потребують допомоги. Сьогодні на обліку перебуває 356 дітей-сиріт, проте із них 244 дитини вже знаходиться в закладах сімейного типу виховання. Також до кінця року планується створити у Вінниці ще п’ять прийомних сімей. Тому сподіваюсь, що у нашому місті поступово буде вирішено питання прийому в родини дітей, які знаходяться на вихованні в будинках-інтернатах».​



Переглядів: 3797
Поширень: 0