Вітання вінницьких спортсменів у стінах мерії стало вже граною традицією. Цього разу у залі засідань міської ради зібрались учасники Олімпійських ігор, їх тренери, кращі працівники галузі, ветерани та активісти фізичної культури і спорту. Окрім вінничан-олімпійців було нагороджено 72 людини. Вони отримали грамоти та грошові премії.

У цьогорічних Олімпійських іграх, які відбулися у Лондоні, найбільш успішно виступила Інна Осипенко-Радомська, вона привезла дві срібні нагороди. Шосте місце з стрибків у воду виборола Ганна Письменська. Але для кожного вінничанина, який увійшов до збірної України, участь в Олімпіаді – це вже перемога. Вінницькі олімпійці та їх тренери протягом року отримуватимуть стипендію міського голови.

Також нагороди отримали шість спортивних шкіл відповідно до результатів змагань різних рівнів.

«В останні роки фізична культура та спорт є як ніколи актуальними для нашого суспільства, – каже міський голова Володимир Гройсман. – Все більше людей дбають про своє здоров’я. Однак, щоб серйозно займатися спортом потрібні фізична сила, моральна стійкість і бажання перемагати. Ці люди не просто займаються спортом, а прославляють нашу країну та наше місто». Мер подякував тренерам за серйозну вінницьку спортивну школу та побажав нових успіхів та перемог.

Довідка:

На сьогоднішній день у Вінниці розвиваються 50 видів спорту де працює 1200 чол. Створено 24 спортивні школи, у яких займаються 7 тис. дітей. Тільки за сприяння міського комітету по фізичній культурі та спорту щорічно проводиться більше 500 спортивних заходів.

Як ми повідомляли раніше, стипендії від Президента отримуватимуть Добринська, Інна Осипенко-Радомська та їх тренери.



Переглядів: 3563
Поширень: 0