У ПФЛ вирішили створити ще одну лігу - перехідну між любителями і професіоналами. Вже навіть складений регламент проведення турніру.

За словами спортивного директора вінницького клубу Паші Касанова, "Нива" зацікавлена в створенні такої ліги та готова проявити себе там з кращого боку.

- Це цікаво не лише клубу, це має зацікавити й місто, і вболівальників, - зауважив Паша Касанов.

Відповідні розрахунки ще не закінчені, але очікується, що розмір членського внеску за участь в змаганнях нової ліги не перевищить суму в 20 тис. грн.

- Давайте уважно подивимося на футбольну карту України: не залишилося команд, які представляють область серед професіоналів першої-другої ліг в Рівненській, Волинській, Закарпатській, Запорізькій, Житомирській, Івано-Франківській та Вінницькій областях, - говорить президент ПФЛ Мілетій Бальчос. - Клуби, які хочуть виступати в змаганнях вище рангом, існують. Однак у них нестабільне фінансове становище, не відповідає критеріям ПФЛ інфраструктура...

За словами Мілентія Бальчоса, брати участь у змаганнях серед професійних футбольних команд таким клубам ще рано, а в аматорських їм вже робити нічого.

- Тому ПФЛ ініціювала утворення такої структури в системі футболу, яка розширила б географію змагань і стала базовою для всього професійного футболу, - сказав Мілетій Бальчос. - Схема така. Спочатку в регіонах проводять чемпіонати областей за вихід до Регіональної ліги. Команди, що зайняли перше і друге місця, отримають право виступати під егідою нової ліги. На другому етапі ми плануємо розділити карту країни за територіальним принципом на шість зон по вісім команд у кожній.

Планується, що змагання будуть проводитися в два кола за системою "осінь - весна". Розпочати їх пропонують в серпні-вересні 2013 року одразу після закінчення чемпіонату України з футболу серед аматорських команд.

- На третьому етапі шість команд розподіляться на дві групи по три команди в кожній. Ігри будуть проходити у два кола, - продовжує Мілентій Бальчос. - Всього кожна з команд в регіональній футбольній лізі проведе від 14 до 18 матчів за сезон. За підсумками сезону з регіональної ліги в другу лігу ПФЛ переходять команди, що зайняли перші місця в групах третього етапу.



Переглядів: 3756
Поширень: 0