У Севастополі біля Меморіалу героїчних захисників Севастополя 1941-1942 років відбулася урочиста церемонія закриття Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця».

Гра пройшла в три етапи, в яких брали участь збірні команди учнів 5-9 класів.

- Ми зібрали команду з школярів Погребищенського, Гайсинського, Липовецького, Іллінецького районів, - каже організатор вінницької команди, вчитель Купчинецької школи Тетяна Гудзинська.

Команди з усіх регіонів України змагалися в конкурсах: строю та пісні, воєнно-історичному, вогневій підготовці, метанні гранати, долікарської допомоги, топографічної підготовці, спортивних змаганнях, воєнізованої естафети «Десант». У загальному заліку переможцем стала команда з Вінницької області.

- Ми не були вже аж надто підготовлені до такої гри, а тим більш до перемоги, - говорить Тетяна Гудзинська. - Може наші діти перемогли через те, що менше за інших сидять в інтернеті, а більше бувають на свіжому повітрі, грають у футбол, бігають, плавають.

Командувач Військово-Морськими Силами України Юрій Ільїн вручив переможцям кубки та грамоти.

- Перемога окрилює, - зінається Тетяна Гудзинська. - Наступного року знов братимемо участь у цій грі. Учні кажуть, поки всю Україну не об\'їздимо, не заспокоїмося.

За даними прес-служби Севастопольської міської державної адміністрації, Всеукраїнська гра «Зірниця» проводилась цього року вперше в історії незалежної української держави.


Переглядів: 3749
Поширень: 0