Вже 12 років поспіль у місті щорічно проходить чемпіонат міста з футболу. Із кожним роком популярність цього виду спорту зростає, так само як і кількість аматорських команд, які прагнуть продемонструвати свою майстерність у грі. Так, наприклад, розпочинались змагання із 8-ми команд, а на сьогоднішній день їх кількість становить 18. Крім того, до вінницьких команд долучаються і гравці з сусідніх районів і міст обласного значення.

Цьогоріч, окрім команд-переможців, які визначались у чесній боротьбі, шляхом голосування було обрано кращих гравців – воротаря, захисника, нападника та тренера. У номінації «Кращий воротар» перемогу здобув Олександр Бутлерський (команда «EMC-Поділля»). «Кращим захисником» став Андрій Заводян (ФК «Вінниця»), «Кращим нападником» визнано Ярослава Браславського (команда ВДПУ). «Кращим тренером», на думку опитаних гравців, було обрано Юрія Коваля («EMC-Поділля»).

За результатами чемпіонату м. Вінниці з футболу сезону 2012 року у І лізі третє місце виборола команда Вінницької обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи з футболу імені Олега Блохіна та Ігоря Бєланова. Друге місце посіла ще одна команда цієї ж школи. Переможцями ж стала команда Вінницької дитячо-юнацької спортивної школи «Інтеграл». У вищій лізі до трійки кращих увійшли ФК «Вінниця» (ІІІ місце), «Дім кави» (ІІ місце) та «ЕМС-Поділля» (І місце).

Вітаючи переможців та призерів чемпіонату м. Вінниці з футболу, заступник міського голови Валентина Балицька зазначила, що сьогодні футбол залишається найпопулярнішою спортивною грою не лише у Вінниці, а й у всьому світі. «Я хочу подякувати вам за популяризацію цієї гри, яка несе у собі елементи мужності, витримки, командного духу та жаги до перемоги, - говорить Валентина Балицька. – Я дякую за те, що сьогодні цією грою захоплена велика когорта молодих людей. Я бажаю вам, щоб ваші спортивні здобутки дали можливість розвивати професійну майстерність та досягати нових спортивних висот».



Переглядів: 4049
Поширень: 0