10 грудня шанувальники найпопулярнішої гри у світі відзначають Всесвітній день футболу. Організація Об\'єднаних Націй ухвалила рішення про появу свята у зв\'язку з постійно зростаючим інтересом людей.

Перша згадка про футбол історики знайшли в китайських джерелах, що датуються другим тисячоліттям до нашої ери. Називалася вона "Цу Чю", що означає "штовхати ногою". Гра у футбол дозволяла китайським воїнам підтримувати фізичну форму.

Коли вперше з’явилася ця гра точно ніхто не знає. Деякі стверджують, що попередником футболу була дика гра саксонців, які жили в Англії в VIII столітті. На бойовищі, після битви, вони копали ногами відрубані голови супротивника.

Про цю гру відомо дуже мало - те, що були ворота і воротар, те, що гра була частиною фізичної підготовки солдатів, і що вона була відома вже три тисячі років тому. А сітка на футбольних воротах вперше була використана в березні 1891 року під час матчу між збірними Півночі і Півдня Англії.

Нині існує безліч різновидів футболу, крім класичного – ігри, в основному, з меншою кількістю гравців: футдаблбол (грається двома м\'ячами), пляжний футбол (грається на піску), футзал (міні-футбол), дворовий футбол (грається на будь-якому покритті на полях будь-якого розміру будь-якою кількістю людей), болотний футбол (грається на болоті), футбольний фрістайл (полягає у виконанні всіляких хитрощів і трюків).

Тож вітаємо вінницьких футболісті з їх професійним святом. Бажаємо побільше перемог !


Переглядів: 3013
Поширень: 0