Мабуть не кожен вінничанин знає, що у нашому місті є така команда як «Вінницькі Вовки», яка грає в американський футбол і доволі успішно. За останні 2 роки вони двічі ставали бронзовими призерами 1-ї ліги Чемпіонату України з цього спорту.

 Команда Вінницькі Вовки

З початком нового року команда розпочинає набір нових гравців. Кожен охочий може прийти на тренування та спробувати свої сили. Щоправда, новачків одразу ж не кидатимуть у вогонь гри, а лише перевірять фізичну підготовку та загальний стан. До кандидатів виставляють лише 2 вимоги: вага – більше 75 кг, вік – старше 16 років.

Цей спорт дуже популярний у сусідній Польщі, Угорщині, у нас же він по невідомим причинам доволі повільно визнається глядачем та мало підтримується на державному рівні. Але, як переконане керівництво клубу, за відсутності достойної міської футбольної команди інтерес вінничан буде рости з кожною грою до американського футболу. Адже «Вовки» грають не за гроші, а заради свого міста і є альтруїстами і патріотами своєї справи.

Не останню роль в популяризації спорту зіграє оновлена шоу-програма ігор: у «Вовків» з’явилася група підтримки «Вовчиці», запальні коментатори та МС. Тепер кожен матч, як обіцяє керівництво клубу, буде справжнім видовищем.

Цікаві факти про американський футбол та «Вінницьких Вовків»:

  • Вінницька команда з’явилася в 1996 році
  • За час існування «Вовки» тричі були бронзовими призерами Чемпіонату України
  • В Україні зараз існує 23 команди з американського футболу
  • Американський футбол походить від регбі, але зараз це абсолютно різні види спорту, в яких спільне лише те що м’яч носять в руках, а не б’ють ногами
  • Американський футбол має найскладніші правила серед усіх видів спорту і за це занесений у «Книгу рекордів Гіннеса»
  • Фінальна гра в чемпіонаті США збирає найбільшу аудиторію глядачів по всьому світі

Федерація американського футболу США – найбагатша спортивна організація в світі.



Переглядів: 8534
Поширень: 0