Вже цієї суботи на вінничан, які полюбляють спостерігати за боксерськими турнірами, чекає чемпіонат України з боксу серед збірних команд «Української ліги боксерських клубів» між командами «Схід» та «Захід». За словами організаторів, цьогорічний чемпіонат проходитиме у новому форматі та відрізнятиметься від звичних клубних чемпіонатів. «У відповідності до правил проведення цього чемпіонату, Україна умовно поділена на 6 зон, до складу яких входитиме декілька областей, - розповідає президент федерації боксу Вінницької області Олег Олекса. – В кожній із цих зон проходитимуть свої міжобласні змагання, потім буде обрано переможців, які і зустрінуться у фіналі чемпіонату України з боксу та крім перемоги зможуть забрати ще й грошову винагороду за відповідні місця».

Яким буде розмір винагород, поки що тримають у таємниці. Втім, вже 23 лютого перед початком чемпіонату, президент Української ліги боксерських клубів Володимир Манукян повідомить боксерам, який призовий фонд чекає на переможців чемпіонату.

Заслужений тренер України Леонід Лоївський зазначив, що загалом буде проведено 8 змагань у різних вагових категоріях. «Майже у кожній категорії будуть представлені вінницькі боксери – Олег Неклюдов, Тарас Головащенко, Іван Нестеренко, Віталій Терещук та інші, - розповідає Леонід Лоївський. – Загалом представники збірних команд проведуть по 3 раунди тривалістю 3 хвилини».

За повідомленням голови комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергія Краєвського, головною метою проведення чемпіонату є пропаганда здорового способу життя та популяризація та розвиток боксу. «Останнім часом у Вінниці все частіше проводяться різнопланові змагання, в тому числі і в галузі боксу, - говорить Сергій Краєвський. – Вінниця славиться низкою відомих боксерів, то ж сподіваємось, що і під час проведення чемпіонату збірна команда «Центр» покаже досить високі результати та зможе взяти участь у фінальному турнірі Української ліги боксерських клубів».

Організатори чемпіонату запрошують усіх любителів боксу 23 лютого о 17:00 у СК «Нокаут» за адресою вул. Кірова, 2. Вхід вільний.



Переглядів: 7745
Поширень: 0