кубок Поділля з скелелазінняОдесити та кияни задавали тон на Кубку Поділля зі скелелазіння, що вже вдев`яте приймала Вінниця. На рахунку спортсменів столиці та Південної пальміри - п`ять нагород із шести.

Турнір пройшов у два дні - 31 січня та 1 лютого у спорткомплексі політехнічного університету. За перемогу боролись більше 80-ти спортсменів з усієї України. Змагання проводились з дисципліни боулдеринг, що входить до скелелазіння.

У перший день турніру відбувся півфінал серед чоловіків та жінок. У ньому взяли участь як імениті скелелази, так і початківці.

У фіналі 1 лютого першими визначились переможці серед дівчат. Так, перемогу на Кубку Поділля виборола Майстер спорту міжнародного класу з Одеси Ольга Шалагіна. Досвідчена спорстменка, яка, до речі, у 2007 році стала чемпіонкою світу. Друге місце у її землячки Марії Сосновских. Третя - Олена Остапенко з Харкова.

Серед чоловіків кращим був киянин Валерій Крюков. Одесит Михайло Шалагін став другим, а Станіслав Клєшньов з Києва - третім.

На жаль, вінничани не змогли навіть близько підійти до п`єдисталу. Найкращий результат у господарів турніру на рахунку Сергія Свирида - 13 місце.


Переглядів: 3030
Поширень: 0