Ми анонсували цей турнір за день до його початку. Нагадаємо, планувався футбол 22-24 березня на полі зі покриттям штучною травою на стадіоні спорткомплексу «Нива». Проте потім організатори перенесли турнір на футбольне поле військової частини по вул. Червоноарміській.

І хоча всі команди – учасниці і приїхали, але через вкрай несприятливі погодні умови нормальне проведення турніру було зіасоване. Як раз у перший день і розпочалася шалена снігова заверюха. У перший день «щось» намагалися робити на поле військової частини, а у другий і третій дні вже нічого і не було. Отакої.

До речі, футбольні матчі навіть на рівні збірних команд країн не відбуваються чи переносяться через страшенні зливи або ось такі снігопади. Але попереду все ж таки весна і футбол обовязково буде!

Михайло ДзюбаНагадаємо, що 1-3 лютого аналогічний турнsр пам’яті футболіста «Ниви» Олега Серьогіна нормально пройшов на полі СК «Нива» при сприятливих погодних умовах.

- З юних футболістів Вінниці, зокрема з вихованців ДЮСШ «Блохіна – Бєланова» вийдуть справжні гравці команд майстрів – говорить про майстерність наших юнаків Президент дитячо – юнацької футбольної ліги Вінниччини Михайло Дзюба. – Вважаю, що вінницьким юнакам треба створити умови і заохочувати грати саме у Вінниці. Адже, подивіться, що відбувається: 12(!) наших футболістів до 15 років у минулому році вже перехопили інші міста, зокрема, запросили до себе київське «Динамо», донецький «Шахтар», харьківський «Металіст».

Наразі при відсутності у Вінниці великого футболу, якого не буде щонайменше ще 1,5 року, ставка на юнацький футбол стає приорітетною, аби відновити славні футбольні традиції нашого обласного центру за рахунок прогресуючої місцевої молоді, «нової хвилі».

- Я цілком впевнений, що нову команду майстрів Вінниці треба формувати, як сукупність і досвідченних футболістів, так і, головне, з визованців Вінницького юнацького футболу, - говорить тренер ДЮСШ Блохіна = Бєланова (директор Ігор Коваль) Олександр Бессараб, гравець того складу «Ниви», що виграла Кубок України і приймала участь у матчах Єврокубку на початку 90-х років.

- А що наразі головне для вінницького футболу?

- Повернути глядачів на трибуни. Так, як, наприклад, було 20 років тому. Щоб був повністю заповнений стадіон. Це, до речі, найбільш яскраві мої спогади про свій футбол.



Переглядів: 3338
Поширень: 0