Юніорська хокейна команда «Вінницькі Піранії» (головний тренер Віталій Чигирь, гравці 2001 – 2002р.н.) створена на базі ДЮСШ №1 міського спорткомітету. Нещодавно вона завершила на високому 4 місці чемпіонат України у вищій лізі юнацького хокею з шайбою. Це був лише другий сезон (2012/2013рр.) гри в еліті юнацького хокею.

Юніорська хокейна команда «Вінницькі Піранії»

Гравці команди добре себе зарекомендували в іграх з відомими хокейними клубами/містами України. Зазначимо, «Піранії» мають у своєму складі дівчинку! До слова, в Україні дівчат - хокеїсток тільки дві. У Вінниці це – нападниця (!) Діана, онучка Віталія Чигиря. Досвідчений тренер випускає на лід її саме, як корисного гравця! Хлопці звиклися з нею; так само і гравці команд – суперників. Якщо хтось з суперників вкрай жорстко зіграє проти Діани, то йому вже «не здобрувати» - така ж потужна відповідь не забариться і від Діани, і від гравців команди.

Діана Чигирь

Цьогоріч «Вінницькі Піранії» зупинилися в кроці від бронзових медалей чемпіонату України, - говорить дещо з сумом Віталій Чигирь. - В останній грі при нашій перевазі 5:3 харківянам вдалося зрівняти, 5:5. Нагадаю, додатковий час нічого не дав жодній команді, а в пробитті буллітів (майже, як пенальті) харківяни забили на шайбу більше.- Це сталося у значній мірі через те, що 2 основних гравця захворіли і не змогли вийти на лід.

Незважаючи на те, що сезон закінчено, «Вінницькі Піранії» продовжуть грати і весною, і влітку. Зрозуміло, що це будуть товариські зустрічі. Зазначимо, подивитися гру юних хокеїстів, їх володіння клюшкою приходить багато вболівальників, - іноді трибуни максимально заповнюються.

Нещодавно стало відомо, що з «Вінницькими Піраніями» головний тренер Віталій Чигирьхочуть зіграти і закордонні хокеїсти. Отож, розпитуємо Віталія Чигиря.

- Віталій Григорович, ігри «Піраній» фахівці хокею з шайбою та вболівальники за кордоном бачуть по Інтернету і в них є реальне бажання зіграти з вашою командою, чи не так?

- Саме так. Дійсно, за грою «Піраній» слідкують по Інтернету. З 4-м місцем у чемпіонаті України нас вітали з Мінська, Петербургу, Томська, з Польщі, Чехії тощо. Нас туди запрошують до себе в гості зіграти товариські матчі.

- І що буде?

- Зрозуміло, що на всі вояжі треба багато грошей. На все не вистачає. Наразі за підтримки голови міськспорткомітету Сергія Краєвського є чітка домовленність з поляками. Юні хокеїсти команди «КТН – КМ» з міста Криниця - Здруй (перлина польських курортів; Малопольське воєводство, центр – Краків; південь країни) приїдуть до Вінниці і ми зіграємо 3 товариські міжнародні зустрічі. Перша гра відбудеться 13 квітні у Торгового – розважальному комплексі «Мегамолл» (там гарний лід) і ми вдячні його керівництву за таку спонсорську допомогу (безкоштовно льодовий майданчик). Спочатку буде урочисте відкриття, початок в 9-00. Ще дві гри проведемо у «Льодовому клубі» в Центральному парку Культури і відпочинку ім М. Горького, - 13 квітня в 18-00 та 14 квітня в 9-00. Ми розраховуємо, що на кожний матч прийдуть до півтисячі глядачів. Ми будемо грати усіма «п’ятірками» (їх 4), щоб батьки юних хокеїстів побачили своїх дітей «у ділі».

- Чи планується приїзд «Піраній» до Польщі на матчі - відповіді?

- Так. Орієнтовно це має відбутися у серпні (у Криниці – Здруй найбільший у Польщі Критий каток – авт.).



Переглядів: 4359
Поширень: 0