У Державному навчальному закладі «Центр професійно – технічної освіти №1 м. Вінниці» (ЦПТО №1; колишня назва - ПТУ №3), що знаходиться на вул. Тарногородського напроти ГПЗ, директором його працює активний прибічник спорту Тадеуш Тишківський. І це не просто слова. Тадеуша Лаврентійвича саме зі спортивного боку добре знає голова обласного відділення НОКу України Федір Новік. Він і привітав його 5 квітня, у день народження, з 70 – річним ювілеєм.

нагородиУ фойє закладу на самому видному місці стенди не тільки ті, що стосуються підготовки майбутніх майстрів за різними спеціальностями, а і стенди зі спортивними кубками, медалями, грамотами, - тобто те, що здобули вихованці ЦПТО №1/ПТУ-3. Як – то кажуть, у здоровому тілі – здоровий дух. Вочевидь відчувається, що тут готують не лише майстрів з різних напрямків господарчої діяльності; тут спорт – невід’ємна частина загальної підготовки випускників закладу.

Зазначимо, «ЦПТО №1» і по спортивним показникам номер перший серед аналогічних навчальних закладів.

Тадеуш Тишківський- Ми за підсумками 2012 року виявилися кращими у сукупному загальному заліку з різних видів спорту серед хлопців, - говорить Тадеуш Лаврентійвич. В основному наші підлітки полюбляють волейбол і, особливо, футбол завдяки тренеру Олексію Павлюку.

- А що найбільш яскраве в історії вашого закладу можете пригадати?

- У минулі роки дуже вдале представництво нашими вихованцями - футболістами всієї України на Міжнародному юніорському турнірі у Франкфурті – на – Майні у Німеччині. Наша футбольна команда стала переможницею цих змагань. Отакої!

- Яким видом спорту ви особисто займалися у молодості?

- Переважно футболом. Додам, що я служив у десантних військах і, зрозуміло, парашутний спорт, стрибки з парашутом – це теж моє. Майстром спорту не став, але розрядник.

- А наразі, у поважному вже віці підтримуєте свою спортивну форму?

- Обовязково. Вранці виконую фіззарядку, періодично граю у волейбол та футбол разом з молоддю та викладачами на спортбазі нашого закладу.

- Міцного здоров’я вам і надалі!



Переглядів: 4040
Поширень: 0