Наприкінці 80-х років було багато розмов про необхідність мати Центральний шаховий клуб (ЦШК) у Вінниці. Тоді дочекалися, нарешті, - побудували чудову споруду (по вул. Театральній). У цьому будинку через 2 роки і була заснована міська шахово – шашкова ДЮСШ №6 (наразі директор Микола Боднар).

До спорудження ЦШК шахісти тренувалися та грали у невеличкій хатинці по вул. Чекістів та у відкритому та закритому павільонах, - в 100 метрах від арки Центрального парку культури та відпочинку ім. М.Горького. Та й до того, до створення міської ДЮСШ №6 працював з юними шахістами практично один тренер – Валентин Францович Чекай, в якого, до речі, у 80-90 роки займався майбутній міжнародний гросмейстер Сергій Федорчук та інші підлітки, що потім стали ведучими у шаховому середовищі. В. Чекай, в поважному вже віці, і наразі працює тренером у ДЮСШ №6 і, зрозуміло, не один.

Зазначимо, юні шахісти Вінниці часто на лідируючих ролях на юнацьких чемпіонатах країни. Вони також неодноразово ставали призерами чемпіонатів Європи і світу серед юніорів.

Ювілей ДЮСШ №6 відмітили проведенням 5-7 квітня Відкритого шахового турніру «Молоді майстри».

Зліва Олег Биковський

На турнірі грали 55 шахістів різних вікових категорій, не тількі молоді та юні. І це добре, адже молодь швидше прогресує, коли бореться з досвідченними, дорослими шахістами.

Участь у турнірі прийняли шахісти Вінниці, Житомира і районів Вінницької області. Змагалися за швейцарською системою – сильний з сильним, «слабкий зі слабким», що визначалося керівництвом турніру з урахуванням особистого рейтингу та результату попередньої партії.

В турнірі грали 2 міжнародних майстра – вінниччанин Віктор Гудок та Володимир Ревуцький з Житомира, який, одразу відмітимо, здобув 2 місце з результатом 7 очок у 9 партіях. А переможцем ювілейного турніру з результатом у 8,5 очок став 22 - річний вінниччанин кандидат у майстри Олег Биковський. 3 місце у 16 – річного кандидата у майстри Андрія Міхасішина, вихованця Вінницького клубу «Романтик», - 6,5 очка.

ТРЕНЕР- ВЕТЕРАН Валентин Фрацович Чекай проводить тренування

Серед ветеранів (категорія за 60 років) 1 місце у колишнього чемпіона Вінниччини Олексія Рубана. Серед підлітків віком до 12 років 1 місце у 10 - річного Євгенія Шафіра, неодноразового переможця і призера турнірів різного рівня.

Євгеній Шафір



Переглядів: 4226
Поширень: 0