Ветеран спорту Ярослав Йосипович Дзюма працює викладачем фізвиховання у Вінницькому Технічному коледжі. 15 квітня в нього ювілей – 70 років! Незважаючи на поважний вік, виглядає він цілком спортивно і, вочевидь, менше свого віку.

Ювіляра привітав голова обласного відділення НОК України Федір Новік, і, як зазначив керівник фізвиховання коледжу Юрій Феліксов, також голови обласного і міського спорткомітетів, відповідно, Сергій Дідик та Сергій Краєвський.

У молодості Ярослав Дзюма займався легкою атлетикою, а саме, десятиборством, - здобув звання кандидата у майстри спорту СРСР. У 1968 році, коли був студентом, став срібним призером УРСР (наразі – Україна); виступав також у фіналі Спартакіади – УРСР у тому ж році. У 1967 – 1969рр. був чемпіоном 43-ї Ракетної Армії, а також чемпіоном СРСР серед військовослужбовців у 1969 році.

2013_04-15-sport1З 1980р. Ярослав Дзюма почав працювати викладачем фізвиховання у Вінницькому Технікумі електронних приладів (наразі – Технічний коледж). У 1969 – 1980 рр. працюава у Вінницькому Політехнікумі. У цей час 4 роки був і керівником фізвиховання.
Звертаємось з питаннями до ювіляра.

- Ярославе Йосиповичу, чи притримувалися ви спеціальних вимог для спортивного здоров’я?
- В мене просто здоровий спосіб життя. Жодного разу не палив сигарет/папірос. Сало не їм. Зазвичай, їжа в мене нежирна. Хоча, смажену картоплю і м’ясо вживаю. В цілому ж, особливої дієти не немає.

- Хтось з ваших вихованців, студентів – технарів, досяг висот у спорті?
- Можу назвати Івана Сапсая, який став майстром спорту. Він здобув звання чемпіона Білорусі з бігу на 400 метрів.

- В чому на сьогодення полягає ваша робота?
- Звичайні заняття з фізвиховання. Наразі, зокрема, особлива увага настільному теннісу. Зазначу, команда теннісістів нашого коледжу стала кращою на проведенних у березні міських іграх «Студентська весна - 2013» серед 17 команд ВНЗ І – ІV рівнів акредитації. І у особистому заліку Анастасія Ламанова також виборола 1 місце. Та й ще Володимир Коляда посів 2 місце.

- Які ваші поточні плани?
- Працювати. Обовязково працювати. Взагалі, не відчуваю своєї відповідності цифрі 70!



Переглядів: 3573
Поширень: 0