Легка атлетика Вінниці і області у першу чергу асоціюється з сестрами Добринськими, олімпійською чемпіонкою – 2008 і чемпіонкою світу – 2012 багатоборкою Наталією та неодноразовою чемпіонкою України Вікторією, старшою сестрою, яка спеціалізується в стрибках у висоту.

Проте, окрім них, є і інші спортсмени, досвідчені і молоді, які досягають певних успіхів і в межах України, і на міжнародному рівні.

Весна повністю вступила у свої права і легкоатлети активно тренуються.

тренування

З питаннями, як наразі справи у легкоатлетичному «цеху», звертаємось до головного тренера збірної Вінниччини з легкої атлетики, викладача Вінницького Педуніверситету Василя Митурича.

Василь Митурич- Василю Максимовичу, які наразі новини у легкоатлетів Вінниччини?

- Через те, що президент Федарації л/атлетики області, заступник голови Вінницького обласного управління ФСТ «Колос» нещодавно був призначений головою Всеукраїнського ФСТ «Колос» і поїхав на роботу у Київ, в нас відбулися загальні збори з обранням нового президента і його заступнків. Отже, президентом обрано Констянтина Михайловича Москалюка, завуча спортшколи ШВСМ, віце – президентами знов обрали мене та Олену Бех.

- Бачу, проводите тренування з бігунами. Маленька дівчинка теж бере старт і долає 100 метрів. Вона не заважає?

- Дитина ажніяк не заважає, навпаки, нехай залучається до легкої атлетики. А тренується перспективний бігун Олександр Томашук, - відпрацьовує старт. Він спеціалізується на дистанціях 500, 800 та 1500 метрів.

- До яких стартів готуються провідні Вінницькі легкоатлети?

- Найближчі старти – це чемпіонат області з легкоатлетичного кросу пам’яті Заслуженого тренера України Юрія Гнатовича Козловського; крос відбудеться у Лісопарку 20 квітня. Наразі також йде підготовка і до чемпіонату України, який заплановано на 23 – 24 квітня. Ці змагання будуть водночас відбірковими для формування збірної Вінниччини, яка прийме участь у Всеукраїнській Універсіаді в Ялті 16-19 травня.

- А чи зможуть городяни побачити на змаганнях у Вінниці в цьому році сестер Добринських?

- Вірогідніше за все, ні. До слова, наразі вони тренуються до відповідальних змагань поза межами Вінниці.

тренування

Ми додатково по телефону переговорили з Наталією Добринською. Вона в Адлері. За її словами, на зборах готується до чемпіонату України; планує у цьому році прийняти участь і в головному змаганні – чемпіонаті світу з легкої атлетики, який відбудеться наприкінці літа.



Переглядів: 4617
Поширень: 0