У теплу і сонячну погоду, як на замовлення, у Лісопарку в суботу відбувся Відкритий чемпіонат Вінницької області з легкоатлетичного кросу пам’яті Заслуженого тренера України професора Юрія Гнатовича Козловського. Зазначимо, такі кроси проводяться у Лісопарку з 2000 року. Цьогоріч виступали ще і представники Чернігівської та Хмільницької областей.

Крос у Лісопарку бігунів віком від 12 до 76 років

Знанні люди спорту Вінниці, що були на змаганнях, зокрема, президент Федерації легкої атлетики Вінниччини Констянтин Москалюк, його заступник Василь Митурич а також тренери ДЮСШ з повагою згадують Козловського.

Змагання організовані Федерацією легкої атлетики області при підтримці голови облвіділення НОК України Федіра Новіка та голови облспортуправління Сергія Дідика.

Крос у Лісопарку бігунів віком від 12 до 76 років

Учасників на урочистому шикуванні привітали Москалюк та Митурич, далі гімн України з рівнянням на Державний прапор.

На питання відповідає Констянтин Москалюк.

- Констянтине Михайловичу, скільки цьогоріч учасників кросу? Звідки юні бігуни та молодь?

Констянтин Москалюк- Юні бігуни, молодь - це вихованці спортшкіл, ДЮСШ Вінниці та з районів області. Всього учасників змагань майже 250.

- Які кола на дистанціях кросу?

- Для самих юних це спеціальне окреме коло по лісовій стежці довжиною у 500 метрів. Тут старт в одному місці на головній галявині, де базувалися бігуни, а фініш в тому місці, де старт і фініш для всіх інших забігів. Коло для всіх інших дистанцій дорівнює 1000 метрів.

- Які нагороди для переможців і призерів по кожній номінації?

- Це офіційні грамоти та медалі, як для переможців і призерів чемпіонату Вінниччини. Їх разом з іншими призами надали Федір Новік та Сергій Дідик.

Отже, вкажемо номінації та переможців:

- 500м, - хлопчики 2000р.н., переможець Дем’ян Демчук (Крижопіль) і, окремо, дівчатка того ж віку, переможниця Наталя Шеремета (Хмільник);

- 1000м – хлопчики 1998-1999р.н. - В’ячеслав Греча (Чернівці) і, окремо дівчата такого ж віку - Любов Тичинська, (Жмеринка);

Призери серед дівчат

- 2000м – дівчата 1996-1997р.н.- Вікторія Кольцова (Бершадь);

- 3000м - юнаки 1996-1997рн. - Олександр Вуйко (Летичів) і, окремо, юніорки того ж віку - Анастасія Гортман (Бершадь);

призери серед хлопців

- 4000м –молоді жінки 20-23 років - Наталія Нагірняк (Вінниця), жінки старше 23 років - Світлана Олійник (Чернігів), молоді чоловіки 20-23 років - Владислав Ковальов (Вінниця);

- 6000м –молоді чоловіки 20-23 років - Обуховський (Шаргород) та чоловіки старше 23 років - Павло Олійник (Чернігів);

- 3000м – ветерани в категоріях 35-44 років - В’ячеслав Лункевич (Хмільник), 45-54 - Андрій Данилов (Вінниця), 55-64 - Анатолій Павлишин (Вінниця) та 75 – 79 найстаріший у кросі 76-річний Василь Олійник.

айстаріший у кросі 76-річний Василь Олійник

Звертаюсь до бігуна – ветерана, який, до речі, був факелоносцем на Вінниччині під час олімпійської естафети у 1980 році.

Крос у Лісопарку бігунів віком від 12 до 76 років

- Василю Івановичу, вітаю вас з успішним доланням дистанції 3000 метрів! Що можете сказати про такі кроси?

- Я особисто знав Юрія Гнатовича Козловського. Він був в екзаменаційній комісії, коли я поступав у Вінницький Педінститут (наразі Педуніверситет – авт.), і на протязі навчання був моїм викладачем. Ю. Козловський був тренером знанного Вінницького бігуна майстра спорту міжнародного класу Миколи Табака, який неодноразово був переможцем і призером низки Всесоюзних та міжнародних змагань а також багатьох інших легкоатлетів Вінниці.

Крос у Лісопарку бігунів віком від 12 до 76 років

- Як ви, спортсмен – ветеран, себе відчуваєте після дистанції 3000 метрів з « майже молодим» результатом у 14 хвилин 50 секунд?

- Нормально. Я, взагалі, не пропускаю такі змагання. Та й на інших теж на протязі року приймаю участь (зокрема, у стартах Дня Олімпійського бігу, - авт.).



Переглядів: 7034
Поширень: 0