30 гравців з 7 областей України протягом 5 днів змагалися у ДЮСШ №6 Вінницького міського спорткомітету. Юні шахісти грали разом з дорослими. Всі учасники були розподілені на 3 групи по 10 гравців.

Микола Боднар

У найсильнішій групі «А» 6 майстрів спорту України (5 з них з інших міст України) протистояли 4 провідним вінницьким кандидатам в майстри. Норматив для здобуття звання майстра був 5 очок у 9 турах. Переможцем цієї групи став з 6,5 очками міжнародний майстер Микола Боднар (Вінниця). На 2 місці з 5,5 очками молодий майстер ФІДЕ вінниччанин Володимир Вусатюк, який виконав норматив майстра спорту України. За словами Вусатюка, наразі по представленим документам у Федерації шахів України приблизно за місяць має бути присвоєно звання і майстра України. На 3 місці Віталій Кириченко з Білої Церкви, який набрав 5 очок і теж виконав норматив майстра.

В групі «В» 1 місце здобув Вінницький кандидат у майстри спорту Петро Дмитренко. А особливо відзначилась чемпіонка України серед дівчат до 12 років вінниччанка Надія Шпанко, - вона набрала 5,5 очок (норматив – 5,5) у 9 турах і виконала норматив кандидата в майстри. До речі, її тренер Володимир Вусатюк. Отже, в обох підвищення у класі. Ще один Вінницький першорозрядник Микола Кириченко набрав теж 5,5 очок і, хоча посів 4 місце за коефіцієнтом, теж виконав норматив кандидата у майстри. До речі, тільки Надія і Микола були в цьому турнірі першорозрядниками.

Євген ШафірНадія Шпанко

В групі «С» боротьбу серед 10 першорозрядників за перемогу вели два вихованці вінницького шахового клубу «Романтик» – 10-річний Євген Шафір і 17-річний Микола Борка. Старший за віком переміг в особистій зустрічі, проте Женя не втрачав очок в інших турах і став переможцем, показавши абсолютно кращий результат на змаганнях – 8 очок з 9 можливих. Борка відстав на 0,5 очка. Норма для кандидатського баллу у цьому турнірі була 6 очок. Таким чином, і Женя, і Микола, здобули балл кандидата у майстри. У Жені їх вже два; для присвоєння звання треба три, або успіх у турнірі, аналогічному у групі «В».

Раніше ми повідомляли про те, що у Тернополі, на чемпіонаті України з класичних шахів серед підлітків до 12 років вінничанин Віктор Матвіїшен завоював «Золото», «срібло» у Надії Шпанко та «золото» у швидкі шахи.



Переглядів: 3974
Поширень: 0