Федерація боксу Вінниччини (президент Олег Алекса) у числі ведучих в Україні у цьому виді спорту.

Вінницькі боксери провели суботник

Нагадаємо, з вересня 2011 року в новозбудованому спорткомплексі «Нокаут» (президент Сергій Капуста) неодноразово проводились чемпіонати України, - серед дівчат, жінок, юнаків, і серед чоловіків. А до цього у «Райдузі» були міжнародні матчі збірих Вінницької області проти Німеччини, Австралії та й просто неба в ЦПКіВ проти збірної Польщі тощо. Що наші боксери вміють робити на ринзі, вболівальники боксу добре знають.

Вінницькі боксери провели суботник

А от, як боксери можуть впоратися з роботами садівників, можна було дізналися «вживу» на суботнику в парку при посадці садженців дерев.

Тренери, та боксери на чолі з Олегом Алексою у минулу суботу копали лунки та садили дерева. За роботами наглядав та консультував фахівець з садівництва. Боксери поливали садженці, підвязували їх до опорної дощечки, - працювали, як садівники.

Користуючись нагодою, кореспондент задав декілька питань Олегу Алексі (і не тільки по суботнику).

Вінницькі боксери провели суботник

- Олеже Юр’євичу, бачу, що участь у суботнику приймають і молодь, і тренери. Яке завдання?

- Згідно ініціативі голови Вінницької ОДА Івана Мовчана по проведенню місячника під гаслом «Посади дерево», обласна федерація боксу приєдналася до цієї акції. В нас вийшло на суботник 25 чоловік. Завдання - посадити 45 садженців по контуру великого майданчика позаду головного входу на стадіон парку.

- Бачу, що в багатьох місцях треба спочатку долбати ломом. Це через важкий грунт?

- Так, долбали ломом. У багатьох місцях грунт був, начебто, затрамбований та й ще з невеличкими камінцями – залишки щебня від краю майданчика. Перед посадкою дерев розчищали лунки від цих камінців.

- І декілька спортивних питань. Ваш 16-річний син В’ячеслав - кандидат у майстри спорту. Нещодавно він у вазі 70кг став бронзовим призером чемпіонату України, з чим вас і вітаю. А у минулому році став чемпіоном України. Це, чи не крок назад?

- Ні. Це не так. Наразі, у Харкові, В’ячеслав виступав вже у категорії старших юнаків, 1997 – 1998р.н.

- Нещодавно у Запоріжжі закінчився чемпіонат України і серед молоді. Як там спрацювали вінницькі боксери?

- М/с Олексій Токарчук став чемпіоном України у вазі 62кг, а м/с Віталій Терещук у вазі 60кг здобув «бронзу». В змаганнях приймали участь 200 кращих боксерів України.

- Вінниччанин м/с Денис Солоненко виступає за відому боксерську команду «Українські атамани». Які змагання у нього попереду?

- Він прийматиме участь у фінальних командних матчах клубного чемпіонату світу (Всесвітня напівпрофесіональна ліга – авт.). Матчі відбудуться 11-12 травня у Казахстані. В командах по 5 боксерів.

Вінницькі боксери провели суботник

Зазначимо, що серед працюючих на суботнику можна було побачити, зокрема, Сергія Капусту, заслужених тренерів України Леоніда Лоївського, Миколу Маньківського, дворазового чемпіона світу (серед юніорів та серед молоді) м/с Олега Неклюдова тощо.

група боксерів

І, насамкінець, відмітимо, що спортсмени тренери, спортивні працівники по інших видах спорту в цей день також проводили суботник у парку, зокрема, ДЮСШ №5 та ДЮСШ №1.



Переглядів: 5411
Поширень: 0