У Вінниці 8 травня за підтримки секретаря Вінницької місьради Сергія Моргунова, депутата Вінницької облради Сергія Кудлаєнко, депутата міськради Олександра Парвадова та голови міськспорткомітету Сергія Краєвського у клубы «Романтик» відбувся шаховий турнір, присвячений Дню Перемоги.

Клуб розташован у 200 метрах від зупинки «Лісопарк». Завідуюча клубу «Романтик» Любов Мельник та шаховий тренер клубу Михайло Шафір організували турнір просто неба, - на майданчику біля клубу. Знайшлися і столи, і стільці, і шахи, і дошки, і шахові годинники тощо.

Турнір з шахів у Вінниці

Турнір відкрив Олександр Парвадов. Він привітав всіх учасників (а їх було аж 55!) і вболівальників з наступаючим Днем Перемоги і побажав всім успіхів і здоров’я. На змаганнях був заступник директора міської шахово – шашкової ДЮСШ суддя національної категорії Станіслав Дорофєєв.

У шахових баталіях приймали участь і досвідчені шахісти, і зовсім юні, кандидати у майстри і, розрядники. Грали за швейцарською системою 6 турів, по 10 хвилин кожному гравцеві на партію.

Валерій Васильович ЧумарьовВасиль Якович СкакунЄвгеній Володимирович Большунов

Серед учасників змагань були і шахісти - ветерани. Це, зокрема, учасник бойвих дій в Югославії у 90-х роках полковник у відставці 67-річний льотчик Валерій Васильович Чумарьов, майор ПВО у відставці 82–річний Василь Якович Скакун, який, до слова, 19 років пропрацював регулювальником електронних приладів на заводі «Термінал», спеціаліст з елетронної техніки і також колишній «терміналець» 60-річний кандидат у майстри Євгеній Володимирович Большунов.

Шаховий турнір у Вінниці

Саме він і став переможцем святкового турніру – 5,5 очки; він нагороджений Кубком. На 2 місці 10-річний першорозрядник Євгеній Шафір - 5, на третьому 17-річний першорозрядник Микола Борка – теж 5 очок (гірше коефіцієнт). Обидва призери отримали відповідні медалі. Кращий серед ветеранів 73 – річний Василь Яхненко, краща серед жінок 9-річна Вікторія Швець.

шаховий турнір у Вінниці

Переможця, призерів і відмічених кращих шахістів було нагороджено коштовними призами. Це -щахи, шахівниці, шашки. Окрім цього, для учасників змагань після їх закінчення був «солодкий стіл».



Переглядів: 5222
Поширень: 0