На акваторії Південного Бугу біля веслувальної бази СДЮШОР ім. Юлії Рябчинської 11 та 12 травня відбувся чемпіонат Вінниччини з веслування на байдарках і каное серед юніорів 1995 – 1996 років та молоді до 23 років.

Нагадаємо, наприкінці квітня наші дорослі веслувальники привезли цілу купу медалей різного гатунку зі змагань на Кубок України. Юніори і молодь налаштовані не відставати від «старших товаришів».

У чемпіонаті області виявлялися переможці по 13 номінаціям. Тепла і сонячна погода сприяла проведенню змагань.

Отже чемпіонами Вінничини стали:

серед юніорів на байдарках – одиночках - Павло Бондарчук на 1000 метрів, Вінниця; Денис Лохманов, на 200 метрів, Вінниця; Валентин Валігурський на 500 метрів, сел. Джулинка Бершадський р-н; Дар’я Шпакова на 200 та 500 метрів, Вінниця. А також Дмитро Костишин та В. Валігурський, байдарка – двійка на 1000 метрів. А Володимир Корбут, каное – одиночка, став триразовим чемпіоном на 200, 500 та 1000 метрів, сел. Ольгопіль Чечельницького району;

серед молоді на байдарках – одиночках - м/с Віталій Годованчук, на 200 та 1000 метрів, Вінниця; м/с Павло Жмуцький, на 500 метрів, Вінниця. А також на байдарках – двійках Годованчук - Жмуцький на 1000 метрів.

Змагання коментують директор СДЮШОР В’ячеслав Настюк та інстуктор – методист цієї спортшколи Володимир Бойко.

- В’ячеславе Нікандровичу, Володимире Петровичу, в чому особливість цих змагань?

Володимир Бойко- Цей чемпіонат був водночас відбірковим для формування збірної Вінниччини для участі на чемпіонаті України серед юніорів та молоді, який відбудеться у Дніпропетровську 28 травня – 1 червня. Дніпрпетровсь «дає путівку» на чемпіонат Європи.

- Як ви оцінюєте технічні результати (хвилини, секунди) на цьому чемпіонаті у порівняння з чемпіонатом Вінниччини минулого року?

- Наразі вочевидь краще. Наша область, взагалі, знаходиться у ведучій групі областей України з веслування.

- Чемпіони області автоматично включені до збірної області?

- Саме так. Але, окрім них, до збірної Вінниччини зараховані також Богдан Стецюк, Максим Мінін, Констянтин Швець, Віталій Голюк та Світлана Римкевич. Всі ці веслувальники неодноразово показували свій високий клас на різних відповідальних змаганнях. Наразі вони на тренувальних зборах збірної України готуються до чемпіонату України. Потім приєднаються до делегації Вінниччини.

- А яким чином маєте дістатися Дніпропетровська? Човники везете з собою?

В’ячеслав Настюк- Поїдимо на автобусі, на «ПАЗику». Човники закріпимо на даху.

- Хто очолює делегацію, хто їде зі спортсменами?

- Керівник делегації тренер Сергій Леонідович Бутенко. Ми теж їдимо – у якості суддів національної категорії.

- Чому саме у Дніпропетровську проводяться найбільш серйозні змагання серед веслувальників?

- Там Дніпро має природну затоку, на якій зроблений спеціальний веслувальний канал. Він сертифікований - відповідає всім всеукраїнським та міжнародним вимогам. Зазначимо, аналогічні сертифіковані дистанції є у Львові, Полтаві та Ковелі Волинської області; там теж проводяться відповідальні змагання.



Переглядів: 4317
Поширень: 0