У Вінниці, на майданчику біля стадіону Центрального парку культури і відпочинку, 18 травня пройшов Відкритий міський турнір з армреслінгу. Змагання організували благодійний фонд «Здорова нація»  і міська федерація армспорту. Призери отримували цінні призи, зокрема, футбольні м’ячі.

Для популяризації армреслінгу організатори вирішили проводити змагання у трьох вікових категоріях: до 14, 17 і понад 17 років. У турнірі прийняли участь 66 спортсменів. Організатори допускали до змагань і досвідчених рукоборців, і початківців. Поєдинки проходили за звичною формулою – до двох поразок. Боролися тільки правою рукою.

Абсолютним переможцем став представник Вінницького клубу «Спартак» Антон Клиновський. Дмитра Коленка та, взагалі, всіх глядачів порадувала участь на турнірі дітей молодшого шкільного віку.

– Коли ми вирішили провести змагання у віковій категорії до 14 років, не думали, що свої сили вирішать спробувати й малюки, - сказав Дмитро Коленко. - Але діти 6 – 7 років вели поєдинки так само завзято, як і старші підлітки.

Зазначимо, Вадим Кудіяров є кандидатом у майстри спорту з важкої атлетики, але останнім часом захопився армспортом, бере участь у відкритих змаганнях. За його словами, цим він демонструє гарний приклад юним спортсменам.

Вадим КудіяровРадує, що під час святкувань у Вінниці проводиться чимало спортивних заходів. Наш благодійний фонд також залучився до проведення Відкритих міських змагань з армспорту, в яких моголи взяти участь всі бажаючі – відмітив Вадим Кудіяров. - Ми підготували призи для кращих рукоборців. Міська федерація армспорту веде активну роботу з популяризації армреслінгу, - проводить масові заходи практично під час всіх міських світ і фестивалів. Облаштовуються майданчики і столи для армспорту у дворах і клубах. Останнім часом підвищуються й якісні показників армрестлерів Вінниці, маємо вже призерів Всеукраїнських змагань.

На цьому турнірі деякі юнаки перемагали дорослих. Це були чемпіони області, призери Всеукраїнських змагань.

Я займаюсь армспортом більше року – розповів 17-річний Олександр Корольчук. - В першому ж міському змаганні серед чоловіків став третім. З того часу двічі вигравав на турнірах у Вінниці і одного разу здобув Кубок Києва. На турнірах регулярно перемагаю дорослих. Окрім арспорту, займаюсь й загальнофізичною підготовкою, підтягуюсь на турніку.

В цьогорічному чемпіонаті Вінниці з армспорту серед чоловіків у ваговій категорії до 70 кг я здобув перше місце, – сказав 16-річний Євген Бадрак.Перемагаю вже свого батька, який, до слова, немає нахилу до армспорту. Мешкаю я у селі. На тренування до Вінниці приїжджаю нечасто, в основному під час змагань.

 



Переглядів: 7214
Поширень: 0