організатори Велопробігу

Можливо, через сильний дощ і грозу уночі напередодні старту у Велопробігу навколо Вінниці парийняло участь дещо менше велосипедистів, ніж очікувалося, але все одно доволі багато - трохи більше за 160 зареєструвалися і взяли старт колонною. Приблизно десять велосипедистів на декілька хвилин запізнилися на старт і «маленькою кучкою» почали доганяти ар’єргард колонни. До виїзду з Вінниці ще невелика група велосипедистів приєдналася до колонни.

Старт

Перед стартом усіх учасників Велогонки привітав заступник начальника облспорткомітету Олександр Олійник та директор обласного Центру «Спорт для всіх» Віталій Копач.

Стартували з п’ятачка на Хмельницькому шосе напроти Літака. Офіцери ДАЇ перекрили на декілька хвилин рух транспорту і колонна на чолі зі співробітником Центру Юрієм Рубаном рушила по маршруту. Попереду колонни їхала машина ДАЇ.

Серед учасників Велопробігу були і маленькі хлопчики, і жінки, і спортсмени - ветерани. Ось, дивіться, наймолодший учасник - першокласник зі школи №23 Рома Ніколаєв, який залучився до їзди на велосипеді з 2-х років. Зрозуміло, що він долав дистанцію разом з батьком. Два велосипедисти аж 1941 року народження. Як вони з гумором самі про себе говорять, «перспективні спортсмени», - Валерій Яценко та Володимир Ролінський.

Георгій Самков і Рома Ніколаєв

Серед учасників Велопробігу був і голова Вінницької ради спортсменів – ветеранів Георгій Самков.

Два велосипедисти  1941 року народження. Валерій Яценко та Володимир Ролінський.

Розпитую Валерія Яценко.

- Валерію Івановичу, як це ви і Володимир Ролінський у такому поважному віці вирішили долати 55 кілометрів маршруту Велопробігу?

- Ми, до речі, дружимо і часто приймаємо участь у Велопробігах. Все нормально. Скажу більше, ми якось вдвох іздили на велосипедах до Криму і, зрозуміло, так само додому. І не тільки до Криму.

- А куди ще?

- У цьому році, нещодавно їздили вдвох у Карпати. До слова, там дуже побиті дороги.

- А що ще цікавого можете згадати зі своїх мандрів?

- Я сам, один, на протязі останніх 5 років їздив до Румунії,  Угорщини, Польщі, на озеро Байкал в Росії. Уявіть собі, на Байкал і в зворотньому напрямку додому всього «набігає» 7000 кілометрів.

велопробіг

- Це, безсумнівно, вражає! Просто немає відповідних слів! Здоров’я вам, ветерани спорту, здоров’я!

І, насамкінець, зазначимо, що всі учасники дісталися фінішу, який був у Парку Дружби народів біля Вишенського озера. Ніяких нештатних ситуацій на маршруті не було. В 13-30 велисипедисти почали фінішувати. І 7-річний Рома фінішував, і «перспективні ветерани». Кожному учаснику Велопробігу вручили грамоту.



Переглядів: 4786
Поширень: 0