Незважаючи на доволі прохолодну погоду (14 градусів) нійбільш стійкі і відданні вболівальники (десь чотири сотні чоловік) прийшли вчора ввечорі на Центральний міський стадіон подивитися гру ФК «Вінниця» проти «Збруча» (Волочиськ, Хмельницька обл.) в рамках чемпіонату України серед аматорів.

На жаль, сподівання на переможний результат на своєму стадіоні не виправдалися. Нічийний рахунок матчу – справедливий результат, хоча наші ( і гості теж) при певній вдачі мали можливість виграти. Але є те, що є.

У першому таймі наші футболісти тривалий час тиснули на ворота суперників, проте і вони самі неодноразово створювали небезпеку біля наших. Але вінниччани все ж таки дотиснули! За хвилину до перерви у майже штурмі після декількох перепасовок біля карного майданчика гостей і в ньому самому Олексію Пивовару вдалося завдати прицільного удару з невеликої відстані – 1:0. На відпочинок пішли з певним полегшенням.

У другому таймі гра ще пожвавішала, - щось на кшалт «відкритого» футболу. В наших гравців була можливість при виході «сам на сам» з воротарем забити ще гол, проте м’яч влучив у штангу. Гості теж були в «сантиметрах» від голу – після масованої атаки і серії передач м’яч полетів у ворота, в яких на ту мить нашого воротаря не було, проте захисник спромігся з лінії воріт відбити головою. Гравці «Збруча» вважали, що м’яч перетнув лінію воріт і апелювали до судді. Гола вочевидь не було, арбітр був при цьому епізоді поруч і на показав на центр поля. Проте цей епізод розлючив гостей. Гра стала жорсткіше. Відмітимо, вона і до цього була «нем’якою».

вболівльники

За 15 хвилин до кінця матчу гості почали чергове, начебто, «безобидне» просування по нашій половині поля. За 18-20 метрів від воріт нападник «Збруча» Олексій Баласніков без підготовки і раптово дуже потужним та влучним ударов у «девятку» зрівняв рахунок – 1:1. Ніхто цього не очікував, і воротар у тому числі. Вважалося, що просто буде або ще просування уперед, або звичайна передача.

- Це один з тих рідких ударів, про які кажуть, що навіть при дуже великому бажанні повторити неможливо, - сказав президент ФК «Вінниця» Дмитро Руденко. Шкода, що немає перемоги, ми, взагалі, повинні були виграти матч. – Додам, в нашій команді багато гравців травмовані.

Окрім нього, також стриманно сприйняли результат гри головний тренер Сергій Руденко, директор команди Олександр Гайдаржі та спортивний директор команди Олег Остапенко.

Зазначимо, що, хоча рівень футболу серед аматорів у порівнянні з минулорічним першоліговим Вінницької команди «Нива» і дещо нижче, проте дивитися його, вочевидь цікаво І цілком реально для ФК «Вінниця» при деякому покращенні гри претендувати на місце у 2-й професійній лізі.

Відмітимо, що фанати (більше за сотню) на протязі всього матчу голосно підтримували наших гравців; для більшого впливу хлопці навіть роздягулися до реміня. Наші футболісти після закінчення гри рушили до сектора фанатів і подякували за підтримку.

Наступний матч ФК «Вінниця» проводить 29 травня і теж вдома, - проти «Буковина-2-ЛС» (Чернівці).



Переглядів: 4097
Поширень: 0