Клуб оздоровчого бігу «Ювентус» (голова - доцент Василь Олійник) при Вінницькому Техуніверситеті 25 травня провів традиційний Олімпійський День бігу ветеранів спорту при підтримці облвідділення НОК України, облспортуправління, міськспорткомітету облфедерації легкої атлетики обласного Центру «Спорт для всіх» та обласного осередку асоціації ветеранів лекої атлетики України.

Зазначимо Клуб «Ювентус» засновано ще у 1977 році доцентом Політеха Сергієм Лютвортом за медичною підтримкою доцента кафедри фізіології Медінституту (наразі Медуніверситет) Галини Смолякової.

Цьогоріч День Олімпійського бігу ветеранів спорту присвячений 100 - річчю проведення Всеросійської Олімпіади.

Олімпійський День бігу ветеранів спорту

На стадіоні Техуніверситету «Олімп» ім. Ярослава Кулика перед бігом спочатку відбулося урочисте шикування. Учасників забігу привітали заступник голови облспорткомітету Олександр Олійник, Василь Олійник, заступник директора обласного Центру «спорт для всіх» Володимир Жицький та голова ради ветеранів спорту Георгій Самков.

Далі гімн України та рівняння на Державний прапор та 5 – хвилинна готовність до старту.

Спортсмени у віці долали дистанцію в 1 милю - 1600 метрів, 4 кола по доріжці стадіона. Переможцев не виявляли, - всі бігли гуртом.

В забігу, який розпочався о 9-00 прийняли участь більше двох десятків ветеранів спорту, зокрема, факелоносець естафети Олімпійського вогню на маршруті по Вінницькій області перед Олімпіадою – 1980 у Москві Василь Олійник, Олександр Олійник, Георгій Самков, найстарший учасник забігу чемпіон Європи - 2012 з легкої атлетики серед ветаранів 77 – річний Анатолій Орехов, багаторазовий переможець Всесвітнього супермарафонського забігу на 10 діб Юрій Тростянюк, срібний призер Всесвітнього забігу на 5 тисяч кілометрів Ігор Мудрик, президент Вінницького Клубу «Нептун» (моржів) чемпіонка України з запливу моржів у крижаній воді Раїса Макієвська. Наймолодшому учаснику забігу Ігорю Мудрику 40 років.

Також на другому – третьому колах дистанції на коротку відстань (на 50 – 60 метрів) без реєстрації у протоколі забігу під’єднувалися до спортсменів – ветеранів 84 – річний та 70 - річний любителі бігу.

Олімпійський День бігу ветеранів спорту

Відмітимо, деякі з учасників забігу долали не всю дистанцію, а лише 2-3 кола. Але тут нічого сказати не можна. Хто, скільки міг, - стільки і пробіг.

Зазначимо, нікому не знадобилася медична допомога лікаря, який спеціально чергував при проведенні заходу,

Як одностайно зазначали ветерани спорту, таке навантаження бігом йде їм тільки на користь, тримає організм в активному, діючому стані. Ті, хто живуть недалеко від стадіону щоденно, чи через день приходять/прибігають на ранішні фіззарядки та пробіжки. Тобто всі вони продовжують у поважному вже віці притримуватися здорового спосібу життя.


Переглядів: 3467
Поширень: 0