У Вінниці рівно через місяць відбудеться 5-й щорічний Ультрамарафон, - чемпіонат України з ультрамарафонського бігу на протязі двох та однієї доби. Такий Ультрамарафон започаткований у Вінниці у 2009 році.

Змагання будуть мати статус «Відкритих», - очікується Ігор Мудрикучасть ультрамарафонців з Росії, Молдови, Латвії тощо. Тобто будуть по суті міжнародними.

Дводобовий забіг стартуватиме 28 червня о 12-00, а рівно через добу також о 12-00 до бігу підключаться бажаючі бігти одну добу. Загальний фініш обох забігів 30 червня о 12-00.

Мета змагань – популяризація здорового спосібу життя, фізичної культури і спорту. Забіги проходитимуть під гаслом «Самоперевершення», тобто головне для бігунів – це відкриття в організмі джерела невичерпної сили, яке у людей зазвичай не задіяне у повсякденному житті.

Ультрамарафон пройде там, де відбувався і у минулі роки – у Парку Дружби народів біля Вишенського озера. Довжина кола траси теж така ж сама – 1080 метрів. Бігати будуть разом і чоловіки, і жінки.

Зазначимо, кожен учасник сам вибирає, коли йому бігти,Юрій Тростянюкколи відпочивати, чи спати, або перечекати дощ/зливу у наметах. Отже долати дистанцію будуть і вночі.

Штаб змагань у головному наметі цілодобово фіксуватиме на комп’ютері проходження кожним спортсменом контрольної відмітки на кожному колі. Результат кращіх ультрамарафонців очікується орієнтовно у дводобовому забігу 240 – 260 кілометрів, а в однодобовому 160 – 170.

Організатор – директор Ультрамарафону - вінниччанин Ігор Мудрик, срібний призер Всесвітнього Ультрамарафону - 2011 на 5000км (тривав 45 днів!) у Нью – Йорку (США).

Серед учасників бігу очікується знаний ультрамарафонець багаторазовий переможець 10 – добових Всесвітніх ультрамарафонів у Нью – Йорку вінниччанин Юрій Тростянюк.



Переглядів: 4100
Поширень: 0