25 травня у Віннці, як і було заплановано, відбувся Велодень 2013. Незважаючи на те, що реєстрація учаснків повина була починатись з 10 години, маршали пробігу зібрались о 9-20 і провівши останній інструктаж розпочали реєструвати учасників, повідомляє ВЕЛО БЛОГ.

ПДР велосипедистам на Велодні 2013На заході безкоштовно поширювались правила дорожнього руху для велосипедистів, за підтримки — astur.com.ua. Всього було роздано 200 книжочок і, на привеликий жаль, усім їх не вистачило. Зареєстрованих учасників пробігу було 294, і ще приблизно 100 велосипедистів, не зареєструвались.

Завдяки підтримці та сприянню Вінницької міської ради, велосипедистів супроводжували автомобілі ДАІ, а також на кожному перехресті, які проїзжала колона, стояли працівники державтоінспекції та перекривали рух транспорту. Перед початком пробігу, Олег Крупський проводить коротенький інструктаж для організаторів заходу, стосовно загальної поведінки колони на дорозі — відстаючих просимо зїзжати на тротуар і далі користуючись велодоріжками продовжувати рух до площі В.Стуса, перешкоджаємо виїзд учасників колони на зустрічну смугу, дотримання ПДР та багато інших маленьких ньюансів. Старт колони відбувся рівно в 10:20, згідно узгодженного графіку з працівниками ДАІ.

Інструктаж маршалів що до загальної поведінки учасників колони на дорозі

Це був наймасовіший захід цього року, адже протяжність колони складала місцями 400 метрів. Проїжджаючи перехрестя, або зупинки із сукупченням людей, розмір колони викликав не тільки здивування, але радість і посмішки. Проїхавшись запланованим маршрутом учасникам було запропоновано зробити спільне фото на майдані біля Книжки, після чого усі бажаючі могли прийняти участь у змаганнях “велодраг” та “велофігурки”.

Велодень у Вінниці

Декілька фото з http://vk.com/velomisto



Переглядів: 7216
Поширень: 0