У цих змаганнях пам’яті Миколи Петровича Негрєєва, колишнього гравця Вінницької футбольної команди майстрів, а в подальшому тренера з юнацького футболу, прийняли участь команди, сфомовані з хлопців 2000 – 2001 р.н. і навіть 1999р.н. Грали на стадіоні школи №35. Поле зі штучним покриттям синтетичною травою.

На протязі 5 та 6 червня 5 команд з’ясовували, хто кращий.

наступ

Грали дві команди Вінниці, а саме, ДЮСШ з футболу Блохіна – Бєланова» - 2000р.н. і ДЮСШ з футболу Блохіна – Бєланова» - 2001р.н., а також ДЮСШ Шаргорода, ДЮСШ Жмеринки і ДЮСШ «Енергія» з Новодністровська (Чернівецька обл.).

В команді 18 гравців та 2 тренери. На поле були задіяні по 9 юних футболістів. Грали по коловій системі. Кожна команда провела 4 матчі. Тривалість гри – 2 тайми по 25 хвилин.

У кожному матчі дозволялися заміни без обмежень та зворотня заміна.

Юні футболісти бігали і гоняли м’яча по полю з відвертим завзяттям. Справжня футбольна форма, офіційне суддівство, хвилювання тренерів за ефективність дій кожного гравці і в цілому команди, «розбори польотів» (якості гри) тренерами під час перерв між таймами, - все це спонукало хлопців грати «по максимуму», боротися, незважаючи на пропущені голи.

Зазначимо, під час турніру погода була вкрай перемінлива, з періодичними дощами. Матчі дивилися мешканці жилмасиву біля стадіону і, зрозуміло, завзяті вболівальники футболу, які з ентузіазмом ходять дивитися саме «живий» футбол, навіть юнацький на будь – якому стадіоні Вінниці.

Питання до тренера команди ДЮСШ Блохіна – Бєланова - 2001 Олександра Бессараба, колишнього гравця «зіркового» складу «Ниви», що вийшла у фінал Кубку України у 1996 р. і приймала участь у матчах Єврокубку.

- Олександре, поле гарне, стадіон в цілому теж. Ваші вихованці діють, начебто, добре, грають у «правильну футбол», але програють. Чим це можете пояснити?

- Ви вірно підмітили, грають непогано, але… Зазначу, що більшість наших гравців практично на 2 роки молодше, зокрема хлопців з Новодністровська.

- Вважаєте, саме у цьому причина?

- Саме так. Різниця у 2 роки у такому віці є відчутною. Проте ігри проти старших загартовують і дають важливу практику саме зараз.

Отже, чемпіоном Вінниччини, вигравши всі 4 матчі, стала ДЮСШ Блохіна Бєланова - 2000р.н. (тренери Олексій Рябцев та Сергій Заєць).

Друге місце посіла ДЮСШ «Енергія» з Новодністровська. На третьому - ДЮСШ Шаргорода.

Переможцям та призерам вручили кубки, медалі, грамоти.

Сергій Заяць зі  своїми футболістами переможцями

Турнір організований футбольною школою Блохіна – Бєланова за підтримки облвідділення НОК України, облфедерації футболу, облуправління фізкультури та спорту Міносвіти України.



Переглядів: 7620
Поширень: 0