Всесвітній біг заради гармонії - це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі з залученням до здорового спосібу життя. Естафета проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 26 років. В Україні «Всесвітній біг заради гармонії» проводиться з 1991 року.

Всесвітній біг заради гармонії

Естафета в Україні проходить за підтримки Міністерства молоді та спорту і має сприяти налагодженню дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповаги між жителями різних регіонів України.

«Всесвітній біг заради гармонії» пропагує здоровий спосіб життя і соціальну активність. Особлива увага приділяється залученню дітей, юнацтва і молоді до активних занять фізичною культурою і спортом. Організатори естафети в Україні також своєю метою вважають налагодження дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповаги між жителями різних регіонів країни.

Всесвітній біг заради гармонії

9 червня українська команда Естафети у складі 20 учасників стартувала в Івано-Франківську. Маршрут руху Естафети проходить теренами Івано-Франківської, Чернівецької, Вінницької, Черкаської, Полтавської, Сумської і Чернігівської областей України до межі Росії та Білорусі.

Фінішує українська команда 29 червня під час проведення 45-го міжнародного молодіжного фестивалю "Дружба-2013", зустрічаючи російську команду, що стартувала з Москви та проводжаючи білоруську команду, яка почне нести палаючий факел від кордону України до Мінська.

В Україні бігуни подолають більше 1600 км, тривалість пробігу орієнтовно 21 день.

На Вінниччині маршрут естафети по території Вінниці, Жмеринки, а також по районам - Вінницькому, Мурованокуриловецькому, Барському, Жмеринському, Тиврівському, Липовецькому та Іллінецькому районів. На маршруті до учасників Естафети долучаються ветерани спорту і молоді, спортсмени. Тривалість пробігу теренами Вінниччини становитиме 5 днів, протягом яких марафонці долають більше 300 км.

Всесвітній біг заради гармонії

До Вінниці учасники Естафети прибігли з Гніваньського шосе. У Вінниці програма Естафети 15 червня була така:

  •  Екскурсія для учасників по Музею Миколи Пирогова;
  •  Старт від Музея о 12-15 з прямуванням по проспекту Юності до перехрестя з Хмільницьким шосе;
  •  Підключення до 20 «штатних» бігунів ветеранів спорту і по Хмельницькому шосе до «Книжки»;
  •  Підключення до колонни молодих спортсменів з міських та обласних ДЮСШ (по 5 бігунів від спортшколи, загалом більше за сотню) і далі до Міськради;
  •  Далі через міст на Старе місто продовжили біг тількі «штатні» бігуни естафети. Ветерани і молодь далі не бігли.

Керували організацією Естафети заступник голови облцентру «Спорт для всіх» Володимир Жицький та заступник голови міськспорткомітету Роман Семчук.

Своїх вихованців привели до «Книжки», зокрема, директор ДЮСШ «Колос» Олександр Білінський, директор футбольної ДЮСШ «Блохіна – Бєланова» Ігор Коваль, директор ДЮСШ зі складно – координаційних видів спорту Леонід Голяк, старший тренер Баскетбольної ДЮСШ Микола Здирко.

тренер Баскетбольної ДЮСШ Микола Здирко

Як зазначив голова Вінницького облвідділення НОК України Федір Новік з кожним роком прихильників цього заходу стає все більше, в тому числі і в Україні та Вінниці.

Зазначимо, в колоні бігали, зокрема, заступник голови облвідділення НОК України Сергій Севастьянов, ветеран спорту 74–річний Василь Олійник, який приймав участь у Естафеті Олімпійського вогню у 1980 році, майстер спорту Микола Здирко.



Переглядів: 5934
Поширень: 0