Серед інших розглядалося питання обрання першого заступника обласної організації ФСТ «Колос» замість Олександра Мендуся, якого в березні обрано головою Всеукраїнського ФСТ «Колос», і він наразі у Києві опікується проблемами діяльності «Колоса» в межах всієї України.

Першим заступником облорганізації ФСТ «Колос» обрано Олександра Білінського, директора обласної ДЮСШ «Колос». Заступниками - Світлана Коновалова, яка буде опікуватися питаннями організації і кадрів, та Івана Звонарьова, який буде займатися матеріально – технічними питаннями та правовим забезпеченням.

Олександр Білінський працював, зокрема, тривалий час заступником голови міськспорткомітету, директором міської ДЮСШ №2. Він є майстром спорту.

На запитання відповідає Олександр Білінський.

- Олександре Михайловичу, які ваші наміри щодо перших кроків діяльності на новій посаді?

Олександр Білінський

- Хочу безпосередньо в районах, на місцях подивитися на стан справ, - які здобутки, досягнення, що в подальшому треба робити. Наразі постає питання створення при облраді «Колоса» спортклубів для широких верств населення, тобто не при ДЮСШ.

- Це щось нове. В чому суть?

- Наразі спортсмени після 23 років мають покидати ДЮСШ і переходити у Школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ). Проте не всі туди потрапляють, зрозуміло, що в основному, найкращі. А що робити іншим молодим спортсменам, як продовжувати фахово займатися своїм видом спорту? (цілком слушне питання, адже всі у різному віці виходять на пік спортивної форми – авт.). Та й багато звичайних люлей з «категорії населення» у містах і селах могли б займатися спортом в цих спортклубах.

- А яка наявна матеріальна база планується для цього?

- Зрозуміло, що «Колоса».

- Це нагадує спортивно – клубову структуру країн Європи?

- Так. Спорт в Європі саме таким чином структурован. Наразі складно сказати, що краще, розвинута система ДЮСШ, як в нас було на протязі багатьох років, чи спортивно – клубова система. Це наразі потребує вивчення.

- Як виглядає Вінницька організація ФСТ «Колос» у порівняння з іншими областями?

- Займає перше місце у Всеукраїнському масштабі. Зазначу, в області в системі «Колоса» проводиться багато змагань і в обласному центрі, і в районах.



Переглядів: 6390
Поширень: 0