Зазначимо, ця спортшкола заснована лише у 2009 році, проте швидко прогресує. Серед вихованців «Спартака-1» є вже юні майстри спорту та кандидати у майстри.

Управління ОДЮСШ «Спартак-1» розташоване по вул. Козицького, 105. Керує спортшколою директор Дмитро Лукавий.

Кореспондент звернувся до нього з низкою питань.

Дмитро Лукавий- Дмитре Миколайовичу, яка спеціалізація вашої спортшколи?

- У «Спартаку-1» культивуються дзю - до, кікбоксинг, волейбол, бадмінтон.

- Тобто два види серйозих єдиновборств і два «ліберальних» вида спорту. І якими займаються хлопці, і якими дівчата?

- Обмеження немає. І хлопці, і дівчата вибирають всі види спорту по своєму бажанню.

- Нещодавно у м. Коблево Миколаївської області відбувся представницький юніорський турнір з дзю – до. Хто був керівником спортивної делегації і як виступили ваші вихованці?

- Там пройшов Відкритий турнір серед юнаків на Кубок президента Вінницького спорткомплекса «Ратибор» Василя Откидача у двох вікових категоріях, а саме, 2000 – 2001рн. та 2002-2003р.н. Змагалися загалом майже 250 дзюдоїстів з різних регіонів України, зокрема, з Дніпропетровська, Донецька, Львова, Кіровограду, Хмельницького.

Я возив 25 юних спортсменів. Деякі були разом з батьками. Від «Ратибора» окремо віз борців досвідчений тренер Володимир Бабін. Змагалися, як - то кажуть, «стінка на стінку», тобто по 4 дзюдоїста в команді. Збірна Вінниччини, складена зі «Спартака-1», «Ратибору» та кращих юних дзюдоїстів Шаргороду виграла Кубок у загальнокомандному заліку.

- Отакої! Це, беззаперечно, радує. Кого відмітите з вихованців вашої спортколи по різним видам спорту?

- Це 16-річний майстер спорту борець Вадим Мельник (тренер Станіслав Герасимчук), який на чемпіонаті України серед дорослих з самбо спромігся стати чемпіоном! Так, так, не дивуйтеся, дзюдоїсти виступають в змаганнях самбістів і навпаки.

- Які у Вадима подальші плани?

- Наразі він готується до чемпіонату Європи-2013 з самбо серед дорослих, який має відбутися восени. Це – наша перша міжнародна «ластівка»; поки що на міжнародні змагання ми не виходили.

- А щодо інших перспективних юних спортсменів?

- Нещодавна кандидат у майстри 17- річна Ольга Щерба у складі збірної Вінниччини на чемпіонаті України у 1 лізі з бадмінтону здобула 1 місце.

- Ваша спорткола має свій спортзал?

- Ні. Наші вихованці тренуються у спортзалах загальноосвітніх шкіл, зокрема, у ЗОШ №15, №16, №34, у Техколеджі, Техуніверситеті.

- ОДЮСШ «Спартак-1» - спортшкола обласного значення. Чи є філії по Вінниччині?

- Так, є. Це філії у Дашові, Оратові (обидві з дзю – до), а також у Ямполі, Могилеві – Подільському (обидві з кікбоксингу).

- Які загальні наміри по змаганням на другу половину цього року, окрім виступів Вадима Мельника?

- Наміри з усіх наших видів спорту максимальні. Восени відбудуться чемпіонати України і ми сподіваємося на медалі.

- Щасти вам.


Переглядів: 2900
Поширень: 0