Приємна спортивна новина прийшла з Казані. На Універсіаді – 2013 у змаганнях з академісного веслування в одиночному розряді студент Вінницького аграрного університету Сергій Гуменний здобув бронзову медаль.

Сергій Гуменний

І… неприємна новина щодо виступів збірної України з хокею на траві на Універсіаді. Нагадаємо, ця збірна складається практично з вінниччан. Команда зіграла вже три матчі у груповому турнірі. У першому проти Кореї нічия - 5:5, а от у наступних двох іграх важкі поразки – 0:4 від Німеччини та 0:10 від Франції.

Відмітимо, на Всесвітній літній Універсіаді – 2013, яка проходить з6 по 17 липня у Казані (Росія), змагаються у 27 видах спорту більше 12 тисяч спортсменів з 160 країн світу. Розігрується 351 комплект медалей. Від України виступають 363 спортсмени у 23 видах програми.

Довідка:

Універсіада (Universiade) — міжнародні спортивні змагання серед студентів, що проводяться Міжнародною федерацією університетського спорту (FISU). Назва «Універсіада» походить від слів «Університет» і «Олімпіада». Часто згадується, як «Всесвітні студентські ігри» і «Всесвітні університетські гри». Кожні два роки проводяться літні та зимові універсіади. Історія студентського спорту почалася в далекому 1905 році, коли в США пройшли перші міжнародні змагання серед студентів. У 1919 році Жаном Птіжаном була створена Конфедерація студентів. Під егідою цієї організації у 1923 році відбулися перші Всесвітні ігри студентів в Парижі.


Переглядів: 2823
Поширень: 0