У Козятині 13 - 14 липня відбувся Всеукраїнський шаховий турнір, в якому прийняли участь 77 гравців, які представляли Вінницю і райони області, а також Житомирську, Хмільницьку, Тернопільську, Рівненську області, іще Київ і навіть російські міста - Москву і Нижній Новгород.

Грали за швейцарською системою 9 турів у «швидкі» шахи, по 30 хвилин на партію кожному, - всі разом, і дорослі, і підлітки.

В турнірі виступали 6 майстрів (міжнародних, ФІДЕ і України) та 32 кандидати в майстри, решта першорозрядники.

Вадим ТрегубовПереможцем став 24-рчний майстер Вадим Трегубов, друге місце у 41-річного міжнародного майстра Миколи Боднара (обидва – Вінниця), третє місце посів 22-річний кандидат у майстри Вадим Разін (Хмельницький). Всі набрали по 7,5 очка. Перше, друге і треті місця судді визначали за додатковим коефіцієнтом.

Організатори змагань підготували призи ще і іншим учасникам, - по 10 місце включно. Їх отримали майстер ФІДЕ Володимир Вусатюк (Вінниця), кандидат в майстри Дмитро Джупін (Київ), міжнародний майстер Володимир Ревуцький (Житомир), кандидати в майстри Михайло Шафір, Олег Биковський (обидва – Вінниця), Павло Лавренчук (Літинський район) і Анатолій Ходюк (Жмеринка).

Відзначені також краща серед жінок - 34-річна кандидат у майстри Наталя Понятишина (Хмельницький) та 75-річний першорозрядник Валентин Ткаченко (Київ) серед ветеранів.

Всі юнацькі медалі виграли вихованці з Вінниці, з ДЮСШ № 6 міськспорткомітету. Серед дітей до 10 років це Віка Біляк і Саша Самборський, до 12 років – першорозрядник Женя Шафір, до 14 років – кандидати в майстри Надя Шпанко і Влад Лукіянчук.



Переглядів: 3878
Поширень: 0