У Вінниці пройшов чемпіонат України з радіоуправління авіамоделями – копіями та напівкопіями справжніх літаків. На чемпіонаті змагалися провідні спортсмени нашої країни та ближнього зарубіжжя: Литви, Молдови, Білорусії.

 чемпіонат України з радіоуправління авіамоделями

Учасники дійства зізналися, що авіамодельний спорт – це дуже дорогий вид спорту. В середньому, звичайна модель коштує від трьох до пяти тисяч доларів. Щодо копій та ніпівкопій, то вони набагато дорожчі. Тут ціна залежить від «начинки»: який мотор, акумулятор, управління та решта деталей. В середньому від 35 тисяч доларів і дорожче.

 чемпіонат України з радіоуправління авіамоделями

Копію таких літаків спортсмени створюють власноруч, а напівкопії можуть бути і зводськими, – дає коментар член ї Вінницької обласної організації товариства сприяння обороні України Ігор Преподобний, який і сам доречі бере участь у змаганні. Кожен учасник виконував безліч фігур складного пілотажу, за якими пильно слідкували судді та захоплено споглядали глядачі.

Найбільш видовищним було змагання в класі F3M, суть якого – вміло керувати моделями під музику, при чому весь політ літака повинен відбуватися в такт.

 чемпіонат України з радіоуправління авіамоделями


Переглядів: 5713
Поширень: 0