Захід, в тому числі і в обласних масштабах, відбувався згідно з Дорученням Президента України, даним у 2011 році, щодо активізації роботи по відродженню і розвитку історичних, патріотичних, господарських та культурних традицій Українського козацтва, а також наказів Міністерства освіти.

Джурами в Україні називали молодих вихованців, зброєносців і помічників досвідченого козака. Отримати такий статус міг лише той, хто пройшов певні випробовування – як фізичні, так і моральні. Під час змагань підлітки відтворювали атмосферу козацтва і випробували себе на міцність у військово-спортивних, культурно-інтелектуальних та патріотичних конкурсах.

Майже 250 підлітків дітей з 18 областей України у складі команд козакували, тримали в руках стрілецьку зброю, влучно стріляти, долати смугу перешкод та відроджували національні цінності. За основу взятий образ справжнього козака для хлопців, для дівчат - образ берегині роду.

Розпочався захід у Дубно урочистою ходою команд в супроводі військового оркестру. Далі шикування учасників параду та підняття Державного Прапору і Гімн України.

На полігоні військових частин Дубенського та Рівненського гарнізонів учасники змагань мали можливість постріляти зі справжнього автомату АК-74.

Отже, кращі команди визначалися у конкретних видах програм – конкурсах.

Спорадження сучасного стрільця

Вінниччину представляла команда школи № 22 нашого міста, яка, нагадаємо, стала переможцем обласних змагань «Сокіл – Джура». Команда була сформована під керівництвом вчителя фізвиховання та військової підготовки школи Геннадія Бондара з 10 учнів старших класів – 6 хлопців та 2 дівчат.

команда школи № 22

Змагалися у конкурсах, які проводились і на обласній першості, а саме, історична гра «Ведун», змагання «Рятівник» (надання первинної медичної допомоги), туристичний конкурс «Смуга перешкод», конкурс орієнтування на місцевості «Теренова гра», творчо-мистецький конкурс «Ватра», а також у грі – конкурсі «Квест». Саме у цьому конкурсі команда вінниччан і стали бронзовим призером змагань.



Переглядів: 7351
Поширень: 0