На змагання до Вінниці приїхало 14 команд, представники міста Київ, АР Крим, Вінницької, Волинської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Сумської, Харківської та Херсонської областей, а також гості з Російської Федерації. Серед них - дев’ять Заслужених майстрів спорту України, 22 майстри спорту України міжнародного класу, дев’ять майстрів спорту України, 28 кандидатів у майстри спорту.

Вінниця приймає Чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації

Організатори розповіли, що цей чемпіонат є черговим відбірковим етапом формування збірної України, яка буде представляти національні кольори на Чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації, що відбудеться на початку вересня у Польщі.

За словами головного судді Чемпіонату Сергія Майбороди, вінницькі спортсмени показують середні результати, але рівень організації змагань у Вінниці — достатньо високий.

Вінниця приймає Чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації

Про результати кожного дня змагань можна дізнатися на сайті http://www.ukraine.ardf.ru/ Нагородження фіналістів відбудеться 3 серпня о 19:30 на набережній ROSHEN.

Довідка:

«Полювання на лисиць» або спортивна радіопеленгація (СРП) – дисципліна радіоспорту, що зародилася в Європі відразу після Другої світової війни. Радіопеленгація – визначення напрямку на джерело радіовипромінювання. Радіопеленгацію здійснюють за допомогою радіопеленгаторів. Радіопеленгатор складається з антенної системи та приймально-індикаторних вуст. Унікальний характер СРП – це знаходження за якомога менший час (обмежений зазвичай 120-ма хвилинами) необхідного числа передавачів (звичайно 5, 4 або 3), прихованих на невідомій території. Це вимагає спеціальних навичок: володіння радіоприймачем і визначення відстані, точне читання карти, оцінка вибору маршруту, концентрація мислення, швидке прийняття рішення, біг в природному ландшафті і таке інше.


Переглядів: 4624
Поширень: 0