12-13 жовтня 2013 року у Томашполі відбулися змагання на Кубок Томашпільського селищного голови Немировського Валерія Федоровича серед чоловічих команд Вінницької області з гандболу за підтримки департаменту з питань фізичної культури і спорту Вінницької облдержадміністрації.

Змагання проходили у спортивному залі Томашпільської районної дитячо-юнацької спортивної школи. 7 гандбольних колективів боролися за медалі, грамоти та красень-Кубок.

На параді-відкритті турніру були присутні: Голова Томашпільської селищної ради Немировський Валерій Федорович, голова федерації гандболу Томашполя Поштар Василь Іванович, начальник відділу з питань фіз.культури та спорту Слободян Григорій Вікторович, директор ДЮСШ Жовтан Олександр Михайлович, голова федерації гандболу Вінницької області Богословський Валерій Пантелійович, головний суддя змагань, майстер спорту СРСР Тихонов Володимир Костянтинович, майстер спорту міжнародного класу Ворожцова Тетяна Володимирівна, заступник головного редактора газети «Томашпільський вісник» Залюбільська Валентина Германівна, голова федерації рукопашного бою Вінниччини Бодянюк Федір Михайлович.

Учасники замагань та глядачі отримали велике задоволення від виступу колективу з художньої самодіяльності під керівництвом директора будинку дитячої творчості Мирослави Андріївни Олійник. Також оригінальний номер підготували вихованці відділення РДЮСШ рукопашного бою «Альтаїр». Приємно вразив смачний коровай, подарований селищним головою всім командам-учасницям турніру.

У Томашполі відбулися змагання з гандболу

Цього ж дня Валерій Федорович запросив гостей турніру на імпровізовану екскурсію. Вони з цікавістю побачили як перебудовується Томашпіль, відвідали дитячий садочок. Особливо вразила новозбудована школа, якій можуть позаздрити не тільки селища, міста, а й столиця. В школі зроблено сучасний ремонт європейського рівня, є чудова актова зала, 2 спортивні зали, два спортивних майданчики, один з яких зі штучним покриттям. Все це досягнуто завдяки співпраці із районною та обласною владою а також ентузіазму людей. Особливу участь у благоустрої селища бере участь колишній голова обласної адміністрації Джига Микола Васильович.

У Томашполі відбулися змагання з гандболу

Що до змагань, то за результатами жеребкування команди були розподілені на 2 підгрупи, які за коловою системою зіграли між собою і визначили місце для стикових фінальних матчів за 5-6,3-4 і 1-2 місця.

За 5-6 місце у стиковій грі зустрілись студенти Вінницького технічного університету та команда с. Гнатків (Томашпільський район). Студенти виявилися сильнішими і перемогли з рахунком 27:12 . Команда міста Немирова замкнула турнірну підсумкову таблицю, посівши 7 місце.

У грі за 3 місце зустрілись команди двох районів - Томашпільського та Хмільницького (смт.Уланів). Господарі турніру показали свою майстерність і волю до перемоги, вигравши зустріч з рахунком 22:16 .

У Томашполі відбулися змагання з гандболу

У фіналі за Кубок селищного голови зійшлися 2 гандбольні команди з міста Вінниці: збірна м.Вінниці та «Вечірня Вінниця» (тренер та капітан команди Чуприна Сергій). До кінця фінального свистка кубкова гра тримала у напрузі всіх глядачів і гравців обох команд. У підсумку чемпіонами Кубка стали підопічні тренера-викладача Вінницького педагогічного університету Свірщук Наталії Сергіївни - збірна міста Вінниці, а команда «Вечірня Вінниця стала срібним призером турніру .

На запитання щодо гри власної команди, тренер команди чемпіона відповіла, що вся команда діяла злагоджено, але відмітила кількох гравців - Чеботарьова Артема, Качура Павла, Павлюка Олександра.

На церемонії закриття турніру серед чоловічих команд Вінницької області з гандболу селищний голова Немировський В.Ф. вручив медалі та грамоти призерам змагань , а переможцям турніру - нагороди за 1 місце і красивий гандбольний Кубок. У своєму виступі Валерій Федорович подякував учасникам змагань за яскраву гру та завірив, що і надалі буде активно підтримувати гандбол у Томашполі та Вінницькій області.

У Томашполі відбулися змагання з гандболу

У свою чергу учасники змагань подякували організаторам, завдяки яким відбулось таке чудове спортивне свято, а саме: Поштарю В.І, Жовтану О.М., Олійнику Б.І. і, безперечно, селищному голові Немировському Валерію Федоровичу.

Головний суддя змагань : Майстер спорту СРСР з гандболу Тихонов Володимир



Переглядів: 7263
Поширень: 0