Трохи з історії розвитку футболу у ВНТУ

Кубок технічного університету з футболу 2013

Збірна команда університету під назвою «Політехнік» була сформована з приходом на кафедру фізичного виховання Юрія Олексійовича Шевченка - майстра спорту СРСР з футболу,в минулому голкіпера команд «Динамо» (Київ) та «Локомотив» (Вінниця).

Це відбулося в 1969 році.

Команда відразу зарекомендувала себе як технічний, вольовий, відмінно підготовлений фізично колектив , в якому на всіх етапах існування були яскраві футбольні особистості.

Так , в 1969 році студент 1 курсу енергетичного факультету Ігор Гатаулін був відібраний до складу збірної юнацької команди Радянського Союзу. Тепер Ігор Федорович очолює Вінницьку спортивну громадську організацію « Обласна федерація футболу».

1976 році команду очолив Голубович Анатолій Миколайович, який разом с командою пройшов довгий шлях перемог, здобутків, розчарувань за останніх 36 роки. Команда «Політехнік» з успіхом виступала в змаганнях різного рангу-10 разів вибороли звання Чемпіона м.Вінниці, здобули дві перемоги в Кубку міста,з переважним успіхом виступали в обласних студентських змаганнях.

В 2009 році збірна команда ВНТУ блискуче виступила в фінальних змаганнях ІХ Літньої Універсіади України,де перемогла збірні команди областей: Сумської, Житомирської, Харківської, Дніпропетровської, Криму та Одеської і вперше в історії Вінницького футболу здобула бронзові нагороди. Це видатне досягнення команди, яка продемонструвавши всі елементи сучасного футболу, надзвичайну мотивованість та волю до перемоги забила у ворота суперників 18 голів.

Кубок технічного університету з футболу 2013

З 2011 року команду очолює викладач кафедри фізичного виховання Кулик Денис Григорович. В даний час збірна команда ВНТУ приймає участь в виший лізі міста Вінниці, веде підготовку до ХІІ Універсіади України.

Досягнення команди було б неможливо без добре розвинутої структури розвитку масового спорту, де регулярно проводяться змагання серед груп збірних команд інститутів та мешканців гуртожитків.

Сприяє цьому успіху започаткований Кубок ВНТУ з футболу, де команди – учасники показують безкомпромісний та високотехнічний футбол.

Володарем 1 кубку 2007 року та 3 кубку 2009 року стали футболісти інституту будівництва, теплоенергетики та газопостачання. У 2008 та 2012 році приз завоювала команда інституту електроенергетики, електромеханіки та енергетичного менеджменту и два роки поспіль 2010 та 2011 була збірна команда інституту радіотехніки, зв´язку та приладобудування.

Методом жеребкування команди отримали свої номери в сітці змагань. Ігри проводились за кубковою системою з вибуванням після першого програшу. У фінальній грі зустрілись збірні студентські команди: інституту машинобудування та футболісти інституту будівництва,теплоенергетики та газопостачання. З рахунком 2:0 перемогу отримали футболісти інституту будівництва, теплоенергетики та газопостачання – ставши триразовим володарем перехідного Кубку технічного університету.

Кубок технічного університету з футболу 2013

Учасників фінальної гри витав ректор ВНТУ Грабко В.В.

Переможці отримали медалі,дипломи та Кубок. Також були відзначені гравці турніру: кращий воротар-Бондар Ігор (ін..БТЕГП гр..БТ-10), захисник- Журавчак Тарас (ін.БТЕГП гр..ТЕ-12),півзахисник –Франюк Ярослав (ін..МТ гр..ТМ-13сп.),нападник – Гордійчук Олександр (ін..БТЕГП гр..1Б-13 сп.)

Футбол був і залишається найпопулярнішим видом спорту серед студентів ВНТУ.



Переглядів: 5545
Поширень: 0