У такому форматі захід пройде вперше. Загалом тут будуть представлені близько 40 закладів міста, у яких діють спортивні секції. Усі бажаючі зможуть взяти участь у майстер-класах від провідних спортсменів, подивитися на показові виступи, а діти – обрати той вид спорту, яким, можливо, захочеться займатись професійно. Вхід на ярмарок вільний, запрошуються усі вінничани від наймолодшого до найповажнішого віку.

На ярмарку будуть представлені близько 40 закладів: дитячо-юнацькі спортивні школи, спортивні федерації та клуби міста, міський Палац дітей та юнацтва, спортивні громадські організації. Представники цих закладів розповідатимуть усім бажаючим про те, заняття з яких видів спорту можна відвідувати у їхньому закладі.

«Спортивний ярмарок «Прийди і обери свій спорт» ми проводимо передусім для популяризації здорового способу життя, фізичної культури і спорту, залучення дітей до занять у дитячо-юнацьких спортивних школах. Завітавши сюди, батьки отримають вичерпну інформацію про види спорту, заняття з яких можуть відвідувати їхні діти, а самі діти зможуть обрати той вид спорту, який їм до душі. Ми запрошуємо усіх вінничан завітати на ярмарок, вхід вільний», – розповідає голова комітету з питань фізичної культури і спорту Сергій Краєвський.

Ярмарок проходитиме 7-8 лютого з 12 до 19 години у ТРЦ «Мегамолл». 7 лютого о 12:00 тут на Льодовій арені відбудеться церемонія підняття Олімпійського прапора з нагоди відкриття ХХІІ Зимових ігор у Сочі. О 12:30 відбудеться відкриття ярмарки.

«За цих два дні тут можна буде побачити показові виступи спортсменів, наприклад, матч юних хокеїстів, виступ фігуристів, боротьбу та інші. Також відбудуться зустрічі з олімпійцями. Серед них, зокрема, чотириразовий учасник Олімпійських ігор, дворазовий срібний призер Олімпійських ігор Павло Хникін, дворазовий чемпіон світу, срібний призер Олімпійських ігор Сергій Чернявський», – каже голова обласного відділення Національного олімпійського комітету Федір Новік. На ярмарку можна буде взяти участь у майстер-класах, спробувати підняти гирю тощо.

Організаторами ярмарку є комітет з фізичної культури і спорту міської ради, обласне управління з питань фізичної культури і спорту, а також відділення Національного олімпійського комітету у Вінницькій області.

Для довідки:

Загалом у Вінниці діє 24 спортивні школи різної форми власності та різного підпорядкування. У них займаються спортом 7, 5 тисяч дітей та молоді віком від 5 до 23 років. У дитячо-юнацьких спортивних школах Вінниці розвивається 26 олімпійських та 11 не олімпійських видів спорту. Також у місті діють 35 спортивних федерацій, 25 спортивних комплексів та клубів, 3 ковзанки. При 30 освітніх закладах діють спортивні секції.

Із всією необхідною інформацією про діяльність і види спорту, які культивуються в муніципальних дитячо-юнацьких школах Вінниці, а також контактною інформацією можна ознайомитись на офіційному сайті міської ради в «Розділі «Спорт і фізкультура».



Переглядів: 3557
Поширень: 0